Jesper_Hovring
Selvudvikling

Efter nytårskurkritik: Nu undskylder Jesper Høvring

3. januar 2023
Af Maria Hoang
Foto: Soren Jul Lamberth
Den prominente kjoledesigner og modeekspert lægger sig nu fladt ned, efter kritikken er haglet ned over ham efter hans dækning af kongehusets nytårskur

Nogle seere fik tømmermændsmaden galt i halsen og fór til tasterne, da Jesper Høvring nytårsdag kommenterede kjoler på DR.

Det var i anledningen af dronningens nytårskur, at samfundets spidser var trukket i deres stiveste puds, men det faldt nogle seere for brystet, at den prominente kjoledesigner også kommenterede kvindernes figur.

Nikita Hoffmann Andersen, der er redaktionschef på Elle og chefredaktør på Vi Unge, raser i en klumme over Høvrings kropskommentarer.

“Hun ser fantastisk ud, den her lange, slanke skikkelse. Hun funkler og lyser op med de her store pailletter, det gør pailletter jo, så det kræver også, at man skal have en relativt slank skikkelse, for de lægger jo lidt på, når de er store, pailletter.”

Sådan gengiver Nikita Hoffmann Andersen designerens ord, som hun beskriver som "virkelig upassende".

Ane_HalsboeJorgensen
Ane Halsboe-Jørgensen til nytårstaffel 1. januar 2023
Foto: Lars H. Laursen

Også radio- og tv-vært Iben Marie Zeuthen har luftet sin utilfredshed over Høvrings kropskommentarer på sin Instagram story:

– Jeg skulle gerne bede om, at der ikke sidder en mand og kommenterer på kvinders "figur", mens de går ind én efter én med fokus på slankhed i primetime på DR, skrev hun i går aftes på sin Instagram story og har efterfølgende fået mange tilkendegivelser, der er enige i hendes udlægning.

Og den massive kritik har nu fået Jesper Høvring til at tage til genmæle på sin Instagram story:

– Jeg kan forstå, at der har været en del larm omkring nogle af de kommentarer, jeg kom med i går aftes i forbindelse med Hendes Majestæt Dronningens nytårstaffel. Jeg er ked af, at nogen har fundet det stødende, at jeg kommenterede på de kvindelige skikkelser og ikke bare har forholdt mig til kjolerne, indleder han og fortsætter:

– Jeg synes bestemt ikke, at man skal være slank for at bære en kjole flot, heller ikke selv om der er pailletter på. Jeg synes, alle kroppe er smukke, og jeg klæder til dagligt alle slags kroppe på! Og mange i pailletter. Jeg lærer af alle kommentarerne, selv om de nogen gange giver ondt i maven, afslutter han.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også