Dorthe Kandi
Selvudvikling

Du ser skidt ud, har du tabt dig?

21. november 2016
af Dorthe Kandi
Curvy_kandi undrer sig over komplimenter og vægttab.

Hvorfor er det bedste kompliment vi kvinder kan få "Du ser godt ud, har du tabt dig?"

Sådan spurgte forfatter, direktør, anmelder og klummeskribent på femina Julia Lahme i for nylig på bogmessen, hvor jeg så hende blive interviewet af journalist Ditte Giese.

Det er Julia nemlig også inde på i sin seneste bog 'Manifest' og ja, det er egentlig et godt spørgsmål.

Hvorfor er det nærmest det ultimative, nogen kan sige til os, at vi har tabt os? Altså selvfølgelig findes der kvinder, der er så tynde, at de langt hellere vil tage på, men for langt de fleste af os, også alle de såkaldt normalvægtige med sunde BMI’er, taljemål, er det stadig sådan, at langt de fleste gerne vil tabe sig mindst et par kilo.

Jeg kan selv huske et par komplimenter i den retning. Og det er da ikke, fordi jeg tænker, at det ikke kan klæde mig og andre at tabe sig, om ikke andet så fordi, at følelsen af at se godt ud altid får os til at stråle mere. Jeg er overbevist om, at følelsen af at se godt ud, er det absolut vigtigste accessorie.

Men hvis vi er enige om, at det bedste kompliment man kan få er ”har du tabt dig”, så underbygger vi jo samtidig den opfattelse, alt for mange kvinder har om, at de altid lige burde tabe sig.

https://imgix.femina.dk/1_pixel_link_giv_en_juleave_paa_q.jpg
https://imgix.femina.dk/1_pixel_link_giv_en_juleave_paa_q.jpg

De fleste kvinder vil gerne tabe sig

Det viste sig også i en stor undersøgelse, som You Gov har lavet for Aller Media, hvor 66 procent af de godt 2.000 kvinder, der deltog i undersøgelsen, erklærende sig meget eller ret enige i, at de gerne vil tabe nogle kilo. For 49 procent af de adspurgte, er der endda tale om en del kilo.

Og du må selvfølgelig selv bestemme, om du gerne vil tabe dig, lige så meget som jeg selv må bestemme, at jeg ikke har nogle lyster i den retning. Men jeg ærgrer mig over, at vægttab er et altid tilstedeværende krav eller ønske i vores bevidsthed.

Det ville da være skønnere, hvis vi var mest bevidste om vores dejlige smil, smukke hofter eller noget helt tredje - altså om noget, der er der, i stedet for noget, som vi gerne vil af med.

Kh.

Dorthe Kandi

(Følg med på Instgram på Instagram.com/curvy_kandi)

Læs også