https://imgix.femina.dk/media/00ba96ae9ed64e50a1513104468ce16d.jpg
Selvudvikling

Drømmen om den eneste ene

11. april 2011
af Rikke Hast
foto: Marianne Leth, Alex Tran og privat
Dating er langtfra forbeholdt de unge og modige, og i dag netdater både yngre og ældre. Ifølge sociolog Birthe Lindahl Hansen er dating ikke længere et tabu.

Dating er i dag blevet langt mere legitimt. Det er som sådan ikke længere tys-tys at sige, at man har været på netdating, siger sociolog Birthe Lindahl Hansen fra Fremtidsforskeren og påpeger, at netop nettet er velegnet til de mennesker, der er ovre den første ungdom.

Hvert fjerde par mødes på nettet

Hvert fjerde danske kærestepar har mødt hinanden på internettet, viser en ny undersøgelse foretaget af forskere fra University of Oxford. Forskerne har interviewet 241 danske par, der har mødt hinanden i perioden 1997-2010. Undersøgelsen afslører også, at Danmark er den tredje mest aktive datingnation.

Kilde: Metroexpress

- Når man er helt ung, har man jo gang i så mange andre aktiviteter. Man går ud, er på rus-ture og påbegynder uddannelser. Der er mange sammenhænge, hvor man kan møde en kæreste uden for det virtuelle rum.

- På nettet kan man præsentere sig selv og stille en række kriterier, så man så at sige lærer hinanden at kende indefra og ud, siger hun.

- Uanset alder er udbuddet af dating-muligheder i dag så stort, at det nærmest er som at shoppe rundt i et supermarked.

- Det er nemt at komme ud af igen, og man kan sidde hjemme i sit eget soveværelse, mens man zapper rundt. Det tiltaler mange. Tidligere skulle man opbygge mod til f.eks. at gå hen og spørge ham den søde kollega, om han ikke ville have en kop kaffe. Nettet kræver ikke mod på samme måde, man risikerer ikke så meget, mener sociologen.

Hun mener, at de mange tilbud for singler er kommet for at blive. Naturligvis vil de finde et leje.

Læs også