https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/januar/alkoprim.jpg
Selvudvikling

Drikker du mere alkohol, end du tror?

16. januar 2015
af Pressemeddelelse
foto: Shutterstock
Et glas vin i ny og næ kan vel ikke skade. Næh, det kan det ikke. Men hvor ofte er ”i ny og næ”? Drikker du i virkeligheden mere, end du tror? Ny app viser dig, om du er på vej ud på et skråplan …

Et glas vin eller to til aftensmaden, drinks i weekenden og en enkelt øl i ny og næ skader vel ikke? Sådan tænker mange danskere i alle aldre. Men hvor meget skal man drikke, før man befinder sig i risikozonen? Med den nye app Aplan kan man teste sit alkoholforbrug og se, om man er ude på et skråplan.

"Mange danskere har slet ikke overblik over, hvor mange genstande de rent faktisk indtager i løbet af en uge. Og den generelle opfattelse er, at hvis man passer sin skole, sit arbejde og har en normal hverdag med familie og venner, så kan man da ikke have et alkoholproblem. Men det kan være svært at vide, hvornår man passerer grænsen mellem almindeligt og overdrevent alkoholforbrug," forklarer overlæge i psykiatri og misbrugsekspert, Henrik Rindom.

Ny app afslører de dårlige vaner

Med den nye app Aplan kan man teste sig selv og få overblik over, hvor meget man drikker og få svar på, om man befinder sig i risikozonen.

"Aplan kan give et praj om, om man drikker for meget. Testen kan være et godt udgangspunkt til at få gjort noget ved de dårlige vaner, som ofte bliver lagt i ungdomsårene. App'en henvender sig altså ikke bare til den alkoholafhængige, men fx også til festglade unge, som er på vej ind i en ond cirkel. Ud over testen indeholder Aplan værktøjer og støttefunktioner, som giver overblik, og som kan anvendes som en del af alkoholbehandlingen. Man kan bl.a. registrere sin trang til alkohol og få indblik i risikosituationer. Man kan også udvikle små tekster og lyd- eller videoklip fx af én, man holder af, som kan hjælpe én til at lade være med at drikke," siger Henrik Rindom.

Aplan er udviklet af Lænke-ambulatorierne i samarbejde med lægemiddelvirksomheden Actavis og kan både bruges af mennesker, som er i alkoholbehandling eller som blot ønsker et overblik over deres alkoholforbrug.

Aplan er tilgængelig til både iOS og Android kan downloades gratis her:

Itunes

Googleplay

Læs også