Dot Wessman i sin garderobe på Bakkens Hvile
Selvudvikling

Dot Wessman efter datterens ulykke: Alt andet bliver jo ligegyldigt

19. december 2015
af Af Jacob Wendt Jensen. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Heidi Maxmiling.
I februar kørte bakkesangerinden Dot Wessmans datter galt i en alvorlig ulykke, hvor hun blev voldsomt kvæstet. I dag er hun i genoptræning, og familien er langsomt ved at finde tilbage til en normaltilstand, fortæller Dot Wessman til SØNDAG

Før ulykken læste Dot Wessmans datter, Johanne, på Copenhagen Business School, og hun var udset til at overtage Bakkens Hvile. I dag er det uvist, om den plan nogensinde bliver til noget. Johanne er i genoptræning og tager hele tiden små skridt fremad. Hun kan så småt tale igen, og hun forstår, hvad der foregår omkring hende. Alligevel må Dot Wessman erkende, at hendes datter aldrig bliver helt den samme igen. Det fortæller hun i denne uges SØNDAG.

https://imgix.femina.dk/soe_julegave_620x400.jpg

På et splitsekund

– Selvfølgelig ved jeg godt, at Johanne aldrig bliver den samme som før ulykken, men ud over det beskæftiger jeg mig ikke med prognoser, men forsøger at være, hvor vi er lige nu, hvor det ser ud til, at hun kan få en eller andet form for livskvalitet, siger Dot Wessman.

Hun fortæller, at Johanne hverken kørte for stærkt, uansvarligt eller i beruset tilstand. Hun kom bare kørende, og det ene øjeblik var der normalt føre, og det andet øjeblik var der glat.

– Det er ikke fordi, man skal gå og være bange konstant, men livet, som vi kender det, kan forandre sig på et splitsekund. Den ene dag talte jeg med Johanne, og alt var godt, og dagen efter lå hun i koma. Man vågner langsomt op til grufuldhederne og bliver tilskuer til noget, man ikke burde være vidne til, siger Dot Wessman

Journalist Eva Jørgensen mistede sin mand for mere end ti år siden. I dag betegner hun sig selv som et menneske, der er blevet lykkelig igen. Læs hendes historie her!

Dot Wessman: Det er svært nok i forvejen

– Johanne er jo voksen, og jeg skal også finde et liv i det her. Jeg taler med hende og prøver at få hende til at grine og få noget kemi til at rulle i kroppen.

Johanne bliver bedre dag for dag, men hun kan ikke meget. Hendes højre side er stærkt skadet, så hendes hånd sidder krøllet ind mod kroppen. Alle airbags i bilen blev udløst, men hun fik et hårdt slag alligevel.

– Det var ikke for at være dum, naiv eller urealistisk, men jeg besluttede mig for, at jeg ikke ville høre på de konkrete udmeldinger, før der var gået et år efter ulykken. Det hele var jo svært nok i forvejen.

Johanne kan ikke græde, men hun fortæller, at hun er ked af det, siger Dot Wessman.

https://imgix.femina.dk/52-sd-smugkig-ny.jpg

Se flere billeder af Dot Wessman

GALLERI: Den farverige bakkesangerinde Dot Wessman

Læs også