https://imgix.femina.dk/media/41e916cea0ef40faadf3f1f462ca3a0e.jpg
Selvudvikling

Do's and dont's til officelooket

23. marts 2011
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: Colourbox
Det er vigtigt, du føler dig godt tilpas i det tøj, du har på på arbejde. Men det er ikke altid, den nedringede bluse, du elsker at have på derhjemme, passer til jobbet. Læs stylistens do's and dont's til dit officelook

På erhvervshjemmesiden Forbes.com giver stylisten Clinton Kelly sine gode råd til kvinder, der gerne vil fremstå elegante og undgå de værste stil-fejl i deres valg af tøj til jobbet:

1. Består over halvdelen af din garderobe af sort tøj, er det sikkert fordi, du tror, at sort er slankende, flatterende, virker seriøst og sofistikeret. Men hvis du altid går i sort tøj, udstråler du snarere usikkerhed over for dit udseende, og det ser ud som om, at du forsøger at bruge dit tøj som camouflage.

2. Store, brede og klodsede herresko bør du undgå. Den slags sko får automatisk også dig selv til at se stor, bred og klodset ud.

3. Den generelle regel er, at man gerne må vise brystkasse, men ikke selve brysterne. Sørg også for, at dine skuldre er tildækket, og at nederdelen ikke er kortere end til knæene.

4. Stylisten fraråder kraftigt, at du vælger at bære kondisko på jobbet. Ligesom sandaler heller ikke er tilrådeligt.

5. Hvis du vælger at bære bukser i herrestil, så skal du være sikker på, at de passer din kvindelige anatomi. Hvis de for eksempel er for lange i skridtet, kommer det til at se ud som om, at du har korte og tykke ben.

6. Der må ikke være synlige linjer, hvor dine trusser stopper, det ser ikke særligt pænt ud. Hvis dine bukser er tynde i stoffet, så vælg i stedet g-streng eller trusser uden sømme.

7. Har du en stor barm, så pas på, når du har skjorte på. Det er meget uheldigt, hvis man kan se ind til barmen, fordi knapperne bliver spændt helt ud.

8. Med mindre du har en smal talje, så put ikke skjorten ned i bukserne. Det giver fokus på din manglende talje - især hvis man har tendens til topmave.

9. En habitjakke skal kunne lukkes, og kan den ikke det, så har du valgt den en størrelse for lille. Hvis jakken bliver for stor visse steder, når du går en størrelse op, så få den rettet til af en skrædder.

10. Sorte bukser sat sammen med en hvid skjorte får dig til at ligne serveringspersonale. Så med mindre det er hensigten, så sæt en farvet eller mønstret skjorte til dine sorte bukser i stedet.

RELEVANTE LINKS

mænd

Selvstændig:
Lær at bruge
dit netværk

selvstændig

Er et liv som
selvstændig
noget for dig?

Læs også