https://imgix.femina.dk/media/article/klummeskribenter_dorthe.jpg
Selvudvikling

Dorthe Kandi: Jeg elsker mandage

28. august 2019
af Dorthe Kandi
Jeg forstår ikke suk over mandage og jubel over ”endelig fredag”. Jeg har det sådan, at når der nu er fem hverdage hver uge, så sætter jeg stor pris på, at de fleste af dem er glade og givende.
Jeg forstår ikke alle de suk, jeg ofte støder på over mandage. ”Åh nej, så er det mandag”. Øh ja, sådan cirka hver syvende dag. En ny uge ligger sprød for vores fødder, og for mange af os betyder det også en række gentagelser. Så skal vi igen op på et bestemt tidspunkt, måske smøre madpakker og huske yogamåtten eller fodboldstøvlerne til os selv eller ungerne. Så skal vi igen lave madplaner og til møder. Lyder det træls? Det synes jeg ikke. Jeg er stor fan af spontanitet, fester og faldera. Og jeg plejer at sige, at jeg hader trummerummer og at gøre, som vi plejer. Men jeg erkender også, at hvis vi hele tiden skulle være spontane og aldrig havde aftalt på forhånd, hvem der laver aftensmad­en eller sørger for, at vi overholder deadlines på jobbet, så ville det nok blive ret trættende.Og jeg har det især sådan, at når der nu er fem hverdage hver uge, så sætter jeg stor pris på, at de fleste af dem er glade og givende. Sådan en helt almindelig aften, hvor min mand og jeg rydder op efter aftensmad­en, mens vores børn sidder og griner over et spil, de er i gang med på mobilen. Hvor vi igen trasker den samme vej ned til havnen og hopper i det samme sted og svømmer den samme runde. Det er øjeblikke af lykke. LÆS OGSÅ: Jeg har den perfekte bikinikrop Sådan en morgen, hvor jeg drikker nescafé og spiser en flad ostemad, mens jeg tjekker nyheder og derefter cykler til arbejde, hvor der er møder og planlægning af endnu et femina. Det er øjeblikke af lykke.Der er selvfølgelig masser af små variationer, men i store træk ligner den dag de fleste andre dage, de fleste andre uger. Det er også hverdagslykke. For mig. Så ja, jeg forstår ikke suk over mandage og jubel over ”endelig fredag”. Altså, jeg er også vild med weekender og fester, men hvis hverdagene var nogle, jeg skulle slæbe mig igennem, så var der da noget galt med mine hverdage. Som Dan Turèll skrev i en af sine mest berømte tekster, ”Jeg holder af hverdagen”: Fint nok med fester! Al plads for euforien!Lad de tusinde perler boble!Men hvilken lykke så bagefter at lægge sig i hvilens og hverdagens seng.

Dage med ferie og fester er fantastiske, men er det ikke forrygende, at hverdagene kan være tryg lykke – for hvem af os ville egentlig nyde frihed og bobler i høje glas hver eneste dag? Og hvis du ville ønske dig netop det, så gør det! Så skab et liv med frihed og bobler på både tirs­dage og søndage. For det mest triste er da at bruge sine dage på noget, man ikke gider.

Men måske er de fleste af os egentlig glade for hverdagene, måske er det bare noget, vi siger, når vi hader mandage og længes efter fredage, måske skulle vi droppe den dårlige vane med at tale hverdage ned. Nyde hverdagene, fordi de giver os grundlaget for at nyde fridagene endnu mere. Fordi det er dem, der giver os frihed til at følge rutinerne og dermed spare lidt energi op til spontane skovture og festlige sammenkomster på både onsdage og lørdage?

Har du lyst til at skrive et indlæg til femina.dk om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også