Ditte Vallø - en kvinde med kurver
Selvudvikling

Ditte Vallø: Kender du en branderts stadier?

6. oktober 2016
af Ditte Vallø
Når der kommer både Fernet Branca og kurver på bordene...

Skåååååååål

Festen begynder. Der lægges roligt ud med civiliserede samtaler over et glas champagne, men som aftenen skrider frem, og promillen stiger, oplever du en glidende overgang til sort snak over Fernet Branca. Smagsløgene er nu dødsdrukne, din selvtillid som eksperimenterende bartender høj, og du mixer og drikker shots i et tempo, der er en Sunny Beach-guide værdig. Det, der startede som en kurvet og sofistikeret Christina Hendricks-lookalike, er nu endt som noget, der ligner Pamela Anderson en sen nattetime.

Kurver på bordene

Du får en ustyrlig lyst til at danse. Som en erfaren mimer fortolker du musikkens tekster med vilde fagter og voldsomt overdrevet ansigtsmimik. Din stigende begejstring for tidens dansehits og musik fra din ungdom kan udvikle sig til kropslige udskejelser, der efterlader blå mærker og skader, du ikke kan huske at have pådraget dig dagen efter. Når du som en budding på en højtaler kan mærke bassen og rytmen sætte svingninger i dine kurver, forvandles du til ingen ringere end Queen Bee Beyoncé – komplet med følgespot, vindmaskine og byens bedste booty.

En fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu

Nu når du, godt hjulpet på vej af shots, topniveauet af udadvendthed, og hele verden er din ven! Det er her, du knytter venskaber med vildt fremmede mennesker, som du er sikker på kommer til at holde hele livet (det gør den venskabstatovering, du fik på højre balle i hvert fald! Og hvem helvede er Eivin?). Her ender du ofte med af fremvise karaktertræk meget lig komiker Rebel Wilson, kendetegnet ved skyhøj selvtillid, upassende humor samt en nærmest ustyrlig trang til at dele personlige og meget lidt flatterende dele af dit liv med andre.

Love is in the air

Så kommer alle følelserne. På én gang. Du gennemlever her et mindre Shakespeare-lignende drama: forelskelse, jalousi, vrede, glæde, ensomhed ... men er du heldig, er hovedfølelsen kærlighed. Er du single, er det på dette stadie, at jagten for alvor går ind. ”Tror du på kærlighed ved første blik, eller skal jeg gå forbi et par gange?” synes pludselig som mere end grund nok til at kysse med en mand, du lige mødt. Det er også på dette stadie, at vi kurvede kvinder modtager flest kropslige komplimenter. Nu har krybdyrhjernen ofte overtaget styringen helt hos det modsatte køn, og dialogen består typisk af ”Du har store bryster” – stønnet ind i ens øre. Nu føler du dig topsexet og gavmild med din krop. Det ville jo også være en synd ikke at dele dine kurver med verden, så du giver den gas som en anden Nicki Minaj (all ass and no class).

Hjemturen

Forestil dig Melissa McCarthy storfnisende fuld med en havenisse i favnen. Vi nærmer os slutningen og er på vej hjem. Det er her, du pludselig er fuld af gode idéer om ting, der absolut ikke er dine, men som du bare MÅ have med hjem (vejskilte, cykler eller din nabos grimme havenisse). Og man tilsætter gerne en inderligt sunget a cappella-version af ”Se Venedig og Dø”.

Afsked og forfølgelsesvandvid

Det er nu de store afskedssceners tid. Og de overgår let Leo og Kate i Titanic. Der er kram, kys, flere kram, flere kys og vink – der går over i akut paranoia, når du pludselig er alene. Nu føler du dig mere som seje, kurvede Queen Latifah, mens du streetsmart, som du jo er, sniger dig gennem dit kvarter i lygtepæls-slalom. At bruge dine nøgler som knojern synes som en helt almindelig og oplagt idé.

Lettere opstemt

Hjemme under dynerne er du blevet lidt kælen. Kommer man alene hjem, er det her, du vækker kæresten eller sender en sms, som man senere bitterligt fortryder, til revisoren – eller andre mænd, du normalt ikke finder sexede. Sult og akut saltmangel melder sig også, og du går i køkkenet for at kreere nye, spændende fusionsretter. Er du en doven kok, risikerer du at vågne op ved siden af en dåse makrel med en ske i.

Dødlignende søvn

På dette sidste stadie minder du mest om Disneys eneste plussize-karakter, nemlig den usympatiske havheks Ursula, og når du går ud som et lys (hvis du er heldig – i en seng), er det eneste, der afslører, at du ikke er død, snorken og en lille, men jævn strøm af savl.

Læs også