https://imgix.femina.dk/media/article/diite2.jpg
Selvudvikling

Ditte Hansen: Mit vilde tempo giver mig diskusprolaps

3. juli 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Ditte Hansen er JA-siger med en altid vild energi. Men det har omkostninger at ville det hele. Her fortæller hun til SØNDAG om at finde sine begrænsninger – og tackle dem.

Ditte Gråbøl: Jeg har altid haft et meget tyndt filter som gør mig sårbar. Læs interviewet her

Man er jo kun ét menneske

Ditte Hansens mand, skuespiller Benjamin Boe Rasmussen, har af og til spurgt sin kone om, »hvad bagdelen er ved det vilde tempo?«

– Og det ved jeg jo godt, når jeg tænker mig om. Der er mennesker i omgangskredsen, man måske får mindre tid til. Man er jo kun ét menneske, og døgnet har kun 24 timer. Alt har sin begrænsning, siger hun til SØNDAG.

Giv mig en blokade!

Jeg bliver ikke stresset i mit hoved, men min krop kan finde på at sige fra, og så får jeg en diskusprolaps. Og det skal bare ordnes, så jeg kan komme videre. Lad mig straks få en blokade, tak.

Ditte Hansen fyrer på alle kedler, fordi hun simpelthen ikke kan lade være.

Kirsten Lehfeldt har fundet ud af at der er en udløbsdato på alting – læs hvad det betyder for hende på søndag.dk

Giver hinanden plads i ægteskabet

– Da vi begge to er skuespillere derhjemme, er vi gode til at give hinanden plads. Har jeg for eksempel en stor opgave, der gør, at den planlagte sommerferie er i fare, så bakker min mand altid op om opgaven. Han forstår min arbejdsiver, og jeg forstår hans. På den måde giver vi hinanden plads, og ellers var det heller aldrig gået med sådan en som mig, siger hun til SØNDAG.

Dvæler aldrig ved lorten

I det hele taget er Ditte Hansen bygget solidt til en branche, hvor det ikke altid er lige let at få tingene til at hænge sammen. Hun har konstant været i sving siden 1996, hvor hun blev færdiguddannet fra Skuespillerskolen i Odense.

– Apropos at sige ja, så er det sjældent, jeg fortryder noget og bliver bitter over det. Jeg har en god evne til at komme videre hele tiden. Det er sjældent, jeg dvæler ved, at noget er noget lort.

Bodil Jørgensen om at blive gravid som 47-årig: Jeg troede det var overgangsalderen!

Sjældent fortrudt noget

-Folk omkring mig kan til gengæld finde på at have meget stærke holdninger til mine valg og spørge, hvorfor jeg skal stå i den Cirkusrevy og skære grimasser for så mange mennesker for blot at nævne et eksempel? Mit svar er: Fordi jeg elsker det. Andre synes måske, jeg skulle noget, der i deres øjne var finere. Jeg har ikke været så kalkuleret rent karrieremæssigt. Jeg har fulgt det, jeg syntes var sjovt, så derfor har jeg sjældent fortrudt noget, siger hun til SØNDAG.

Publikum bestemmer

Ditte Hansen elsker kostumeskiftene bag scenen og hurlumhejet, der følger med.

– Vi udvikler hele tiden numrene sammen med publikum. Publikums grin bestemmer, hvor jeg lægger trykket. Publikum gør hele forskellen på, hvad det er for en aften på scenen. Deres reaktion laver jo timingen, og så er det kunsten at sortere dem fra, der sender negativ energi op på scenen, og det er jo det samme i livet som sådan. Du samler på dem, der giver dig mod. Jeg har også gennem årene flyttet mit arbejdsliv i revyen til at være mere med til at få idéer og skrive numre, hvor teatret tit er en instruktørs og en manuskriptforfatters vision. Medindflydelsen gør, at det er endnu sjovere. Der er også noget dødsforagt i at spille revy. Noget fascinerende, maratonagtigt, siger hun til SØNDAG.

Læs også