Selvudvikling

Ditte Hansen: »Jeg minder om Olivia fra Skipper Skræk...«

af Lotte Dalgaard 19. juni 2009
Foto: Marianne Leth
...det mener i hvert fald Ditte Hansens mand. Ditte Hansen spiller med i dette års Cirkusrevy, og svarer her på 10 spørgsmål på soendag.dk

...det mener i hvert fald Ditte Hansens mand. For fjerde år i træk spiller hun i Cirkusrevy på Dyrehavsbakken. Hun har ikke tid til sommerferie og grillaftener, til gengæld kan hun gå på stranden om dagen, være hjemme når børnene kommer fra skole og drikke formiddagskaffe med sin mand.

Og hun ville ikke undvære det, for hun er efter eget udsagn en "oplevelsesjunkie", der trives med masser af arbejde.

1. Hvad har du kæmpet mest for på det seneste?

Jeg har kæmpet for at blive færdig med Cirkusrevyen. Inden premieren kom jeg hjem klokken 1-2 om natten, og det føltes ind i mellem som en kamp. Alle arbejdstidsregler blev brudt, og om natten tænkte jeg også på det! Det er en lettelse, det er lykkedes igen.

2. Hvem er din yndlingsforfatter?

Jeg er næsten nødt til at sige Shakespeare. Men jeg er også glad for Dan Turéll og Benny Andersen. Og så har jeg lige læst "Dronningeofret" af Hanne-Vibeke Holst, den var fantastisk. Lige nu er jeg i gang med "Pi's liv" af Yann Martel og "Vi, de druknede" af Carsten Jensen.

3. Filmen du kan se igen og igen?

Det er ikke særlig mange film, jeg gider at se igen. Men to film, der har gjort indtryk på mig er "Revolutionary Road" med Cate Winslet og den tyske film "De andres liv".

4. Hvem trænger til et klap på skulderen?

Det gør min mor, for hun har cancer. Hun klarer det flot, men hun kunne godt trænge til et klap alligevel.

5. Hvad glæder du dig til?

En stor ferie med familien hvor vi tager af sted sammen. Jeg har sat tid af til det næste år. Og så glæder jeg mig til at blive 40 år om halvandet år og holde en stor fest for alle dem, jeg holder af. Det bliver fedt, der skal slås ud med armene.

6. Hvis du fik 100.000, hvad ville du så bruge dem til?

Jamen jeg har lige fået 100.000! Jeg fik Lauritzen-prisen sidst i maj, og de gik direkte ind på mit boliglån. Der står de og pynter. Ellers skal de spenderes på at tage ud i verden.

7. Hvad kunne du ikke drømme om at spise?

Jeg holder mig rimelig åben og er rimelig altspisende. Jeg er åben over for nye indtryk og smage. Eller altædende med andre ord. Med lidt salt og chili glider det meste ned, ha ha.

8. Hvilket talent ville du helst besidde?

Jeg kunne godt tænke mig at kunne skrive bøger og komponere musik.

9. Yndlingsheltinde fra fiktionens verden?

Min mand siger, jeg minder om Olivia fra Skipper Skræk, og hende kan jeg godt identificere mig med. Ellers Gigantia - en kæmpe tegnefilmskvinde. Der har længe manglet kæmpekvinder!

10. Hvad er dit motto?

Jeg har to: Hvo intet vover intet vinder. Og en familiær omskrivning af et andet: Never mist modet.