https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/feng-shui-rod-prim.jpg
Selvudvikling

Det vigtigste ved Feng Shui: Oprydning!

11. september 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
Tricks fra Feng Shui filosofien bruges flittigt verden over. Nogle omfavner hele filosofien, mens andre bruger brudstykker af den. Men fælles for begge er, at alting starter med en grundig oprydning. Ellers virker det ikke.

Vi er mange verden over, der elsker Feng Shui.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Nogen går op i Feng Shui filosofien med liv og sjæl, og alt er planlagt ned til mindste detalje. Andre laver de ting, som de synes giver mening og indretter deres hjem delvist efter Feng Shui principperne. Begge dele er fint, men lige meget hvad, er én ting sikkert - Feng Shui virker KUN, hvis du har ryddet op. Ellers kan rodet skabe den modsatte effekt af det ønskede resultat.

Alt er energi
I Feng Shui arbejder man efter princippet om, at alt er energi. Mennesket og dyr er energi, luften er energi, din mad er energi, dine ting er energi, osv.
Nogle energier er rigtig positive, og andre energier er det modsatte. Derfor er rod ikke særligt hensigtsmæssigt, for det er tung energi, og det kan mærkes i hjemmet. Har rodet ligget rigtig længe, så det ligger med støv på, er det decideret død energi, der er omkring det.
Når energien er død, kan du lugte den. Ting, der har været hengemt i mange år, lugter grimt, og det er fordi, det ikke har fået luft.

Ryd op, flyt dine ting og skab ny energi
Oprydning, udluftning og rengøring sætter gang i energien. Støvet fjernes, og derved fjernes den gamle klistrede energi.

Vil du gerne lære mere om rod og energi, kan jeg anbefale Karen Kingstons bøger. Hun arbejder seriøst med begrebet "clutter clearing", som er en noget sværere disciplin.

En seriøs hovedrengøring og oprydning er en ægte Feng Shui-disciplin. Du kan ikke skabe Feng Shui-magi, hvis dit hjem er beskidt og rodet. Men ved at rydde op og sortere tingene i dit hjem, kan du på egen hånd skabe spændende resultater.

Læs også