https://imgix.femina.dk/media/57bfb878f3bc42c1aea3b19fef606a49.jpg
Selvudvikling

Det må ikke være i din kuffert

13. juli 2011
af Juliane Olsen
Foto: All Over Press
Din rejseforsikring er ikke en garanti for, at du får erstattet alt i din kuffert. Læs guiden her

Det virker måske mest logisk at opbevare dit kamera og din computer i feriekufferten, og det virker måske meget fristende at tage de tre flasker italiensk vin med fra hjemlandet og nyde dem ved middagsbordet under de danske grillaftener.

Men det er ikke alt, der er lige klogt at putte i kufferten, når du skal ud at rejse. For selv om rejseforsikringer dækker det meste, så dækker den ikke alt.

- Jeg ser ofte, at folk pakker det, jeg vil kalde dumme ting i deres kuffert. Det kan være arvesmykker, som det er meget uklogt at tage med, fordi forsikringen aldrig kan erstatte affektionsværdien, siger skadedirektør ved Gouda forsikring, Jørgen Pedersen, til Alive.dk.

Pak ikke computeren i kufferten
Han mener, at det er manglende omtanke at pakke eksempelvis computere i sin rejsekuffert, for det kan let friste svage sjæle, selv om den er pakket ned i en kuffert.

- Du ville jo heller ikke efterlade din computer på forsædet af din bil. Det handler om at forebygge, at skaderne opstår, hvis man kan. Det gælder også om at se på sit behov og finde ud af om de genstande, man vil have med overhovedet er vigtige, siger Jørgen Petersen, der selv pakker computere, kamera og andet elektronik i en taske. Ting der går som håndbagage, så han hele tiden har de værdifulde genstande på sig.

For selv om du tænker, at den hellige grav er velforvaret med en rejseforsikring, så er en forsikring altså begrænset. Den dækker ikke rede penge, og der er sumbegrænsninger på eksempelvis mobiltelefoner og kameraer, der gør, at dit kamera måske er 10.000 kroner værd, men at forsikringen kun dækker det halve.

Need to have, nice to have
Der er need to have og nice to have i din håndbagage. Livsvigtig medicin er need to have og skal selvfølgelig i håndbagagen, så der er nok til de første par dage, skulle din kuffert blive forsinket. Derefter er det smart at have toilet- og hygiejneartikler pakket i håndbagagen.

Der skal aldrig kontanter, kreditkort, værdifulde smykker eller elektronik som mobiltelefon, computer, kamera, iPad eller iPod i din rejsekuffert, for det kan let friste svage sjæle under bagage-håndteringen. Det er mere sikkert at pakke et dyrt jakkesæt eller en designerkjole ned, fordi det ikke er lige så let at sælge videre.

Saml dine værdier
Til dine værdifulde ting er det en god ide at have en ekstra-taske med, som du kan have over skulderen og med ind i flyet. Så har du koncentreret dine værdier og anbragt din risiko i taskerne. Husk hele tiden at have fokus på tasken, så du har den med dig selv på toilettet eller har den under opsyn af en af dine rejsefæller, hvis du har et ærinde. Det nytter ikke at være uopmærksom.

Skrøbelige genstande
Et andet sted, hvor din forsikring ikke dækker, er hvis du har pakket genstande i din kuffert, som er gået i stykker under rejsen og har ødelagt dine andre værdier. Det kan eksempelvis være fristende at købe tre gode flasker rødvin under turen til Italien, og de tre flasker må du efter gældende regler ikke have i håndbagagen. Læg vinflaskerne hver for sig i kufferten og læg dem hvor kufferten er stærkest. Husk at pakke dem ordentligt ind ved at vikle papir om, der kan suge væden, hvis de går i stykker. Så længe de skrøbelige genstande er i ordentlig emballage, så dækker forsikringen.

Læs også:

Pak en weekendtaske til flykabinen på oestrogen.dk

eller

Gode råd til ferie-kufferten på femina.dk

Læs også