https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juli/flyttekasse-prim.jpg
Selvudvikling

Derfor skal du pakke dine flyttekasser ud

3. juli 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
En flyttekasse, som ikke er pakket ud, er ikke bare en flyttekasse. Den er et symbol på noget helt andet. Det samme gælder alle mulige andre bunker og hjørner i dit hjem, som flyder med ting, du ikke rigtig bruger…

Jeg kommer jævnligt ud til folk, der stadig har flyttekasser stående. Det er fint, hvis man lige er flyttet ind, men hvis man har boet i sit hjem i flere år, og der stadig står kasser med indhold rundt omkring, er der noget galt.
Fyldte flyttekasser er tegn på, at du IKKE er flyttet ind. Hvis du stadig har flyttekasser stående flere år efter indflytning, må du spørge dig selv, HVORFOR du ikke har prioriteret at få dem pakket ud?

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Alle dine ting skal have en fast plads
Alle ting skal have en plads, og hvis du ikke kan finde en plads til dem, hører de ikke længere til i dit hjem. Det er den barske sandhed. Du er nødt til at give slip. Jeg lover dig, at når du først har givet slip, vil du føle dig lettet. Jeg ved godt at det kan være svært, men det er også svært at leve med rod og uorden.

Kender du disse undskyldninger?
• Jeg er sikker på, at jeg kommer til at bruge de ting engang.
• Når jeg har tabt mig 10 kg, kan jeg passe tøjet.
• Det har kostet penge - man smider ikke dyre ting ud.
• Der er andre, der kan få glæde af det. Måske mine børn når de bliver voksne.
• Jeg er bange for at fortryde, at jeg gav dem væk.
• Jeg har fået den af en god veninde.

Hvorfor gemme på noget, du aldrig bruger?
Hvorfor gemme på noget, fordi du har fået det foræret, hvis du ikke kan lide det? Når man giver en gave væk, er det modtageren der bestemmer over tingen. Ikke giveren. Hvis du ikke har lyst til at beholde tingen, uanset hvad grunden må være, er du i din fulde ret til at give den videre til nogen, der vil få glæde af den. Den glæder i hvert fald ikke nogen, når den står bagerst i skabet.

Undskyldninger fastholder dig i fortiden og skaber rod
Chancen for at du NOGENSINDE får gavn af de ting, du har gemt, er så lille, at du skal overveje seriøst om de ting er rodet værd!
Overvej i stedet om tingene passer ind i det liv, du lever nu.
Husk på at ALLE ting har en udløbsdato. På en eller anden given dag, har du ikke brug for dem længere. De er hverken til nytte eller gavn, og du glædes heller ikke længere over, hvor smukke de er. Den eneste grund til at du gemmer dem er pga. dårlig samvittighed eller frygt for at fortryde.

Skab det liv du har brug for - slip rodet
Dit rod er ting, du har anskaffet dig igennem tiden. De symboliserer din fortid. Overvej hvorfor du beholder dem, hvis du ikke føler de repræsenterer den person du er i dag.
Vi gemmer tit ting af gammel vane.
Mit råd til dig er: Slip de ting du ikke længere bruger, så du i stedet giver plads til den person du er i dag.

Læs også