Allison Kimmey - fra Instagram
Selvudvikling

Derfor kæmper hun for, at vi skal elske os selv

28. december 2016
af Lindi Winkel
Allison Kimmey brugte 15 år af sit liv på at hade sig selv – men så fik hun nok.

Man ser det straks: Dette er ikke en kvindekrop, der passer ind i det dominerende ideal med ”thighgap”, en talje, der kan være bag et A4-ark og silkeglat hud. Dette er virkeligheden. Det er kvindekroppen i al sin skønhed.

Og det er australske Allison Kimmeys krop.

Se også: Video: Kropsidealer gennem 3.000 år

Virkelighedens krop

Kommer man forbi hende på sociale medier som Instagram eller Facebook er det svært ikke at blive i lidt bedre humør. For her er en kvinde, der hylder det, der er. Kroppen i alle udformninger. Med bulede lår, stærkmærker, smil og glæde. Hun er også initiativtager til en gruppe på Facebook, som har som erklæret mål at holde kropspositivismens fane højt for at bekæmpe den skade, hun mener, at årtiers slanke-kultur har skabt.

I gruppen kan kvinder og piger kan finde støtte til at opbygge bedre selvværd og lære at elske deres krop, som den er.

Læs også: Curvy Kandi: Kurver er ikke kun en trend

Det skal være nemmere for andre kvinder

”Mit projekt handler om én ting: At udbrede selv-kærlighed og gøre plads til forskellighed, når det kommer til kvinders kroppe,” fortæller hun til Q.

Og hvordan gør hun så det? Først og fremmest ved ærligt og sårbart at dele sin egen historie.

”Jeg brugte 15 år af mit liv på at hade mig selv, og det var først, da jeg begyndte at gøre mig fri af det ideal, som mainstream medierne promoverer, at jeg begyndte min rejse mod en større kærlighed til mig selv. Det var en skræmmende, rodet og ensom proces – og jeg er fast besluttet på at gøre den proces lidt mindre overvældende for andre kvinder,” forklarer hun.

Læs også: Marianne Tromborg: "Det kan godt være mine lår er store, en de har også været dyre"

Der er plads til forbedring

Det er ikke let for os alle at nå dertil, hvor Allison er. Og en del af forklaringen på, hvorfor det kan være så svært at elske sig selv og sin krop er jo nok, at et relativt ensidigt kropsideal længe domineret i vores kultur.

Men det er ved at ændre sig, mener Allision.

”Jeg oplever, at der bliver mere og mere plads til forskellighed, og at der vises flere plus size-modeller - der er generelt flere, der tør vise virkeligheden!”

Men der er også meget plads til forbedring.

”Eksempelvis ville jeg gerne se mere end én plus size-kropstype repræsenteret og have mere fokus på spiseforstyrrelser," siger hun og fortsætter:

"Jeg kunne også ønske mig mere forståelse af og viden om, hvad en sund livsstil egentlig er – og hvad det ikke er.”

Læs også: Alle kroppe er gode kroppe: Se de fantastiske billeder

Dét skal vi huske

Så hvad har været den vigtigste erkendelse for Allison – hvad kan hun koge sine egne erkendelser, når det kommer til at lære at elske sin krop, ned til?

”Det er nemt at svare på: At vi er SÅ meget mere end en krop. I stedet for at fokusere så meget på kroppen skal vi fokusere på den måde, vi lever på, vores handlinger og det vi bidrager med, som skaber liv, vi kan være stolte af.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også