https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/older-prim.jpg
Selvudvikling

Derfor gider rige mænd ikke unge, smukke kvinder

21. februar 2014
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Ja, normalt tænker vi jo nok, at det netop er dét, de gør. Altså at rige mænd går efter unge og smukke kvinder. Men ifølge en Wall Street CEO er det ganske enkelt en dårlig forretning. Se her hans svar til en kvinde, der gerne vil giftes rigt.

På et amerikansk debatforum har der for nyligt udspillet sig en temmelig underholdende mail-udveksling. En ung, smuk kvinde - som du kan se på screenshot'et til højre - har spurgt, hvad der skal til for at blive gift med en rig mand.

"Jeg vil gerne være helt ærlig. Jeg er 25 år. Jeg er smuk, har god stil og god smag. Jeg vil gerne gifte mig med en mand, som minimum tjener 500.000 dollars om året. Det er ikke for at være grådig, men det er så mange penge, der skal til, for at kunne flytte ind i de pæne dele af New York."

På baggrund af det har hun så 4 helt konkrete spørgsmål:

1. Hvor går de rigeste singlemænd i byen?
2. Hvilken aldersgruppe skal jeg gå efter?
3. Hvorfor ser de fleste rige mænds koner så almindelige ud? Jeg har mødt mange unge, smukke kvinder, men ingen af dem har været i stand til at blive gift med en rig mand.
4. Hvordan beslutter rige mænd sig for, hvem de skal giftes med og hvem, der bare skal være deres kærester?

Den unge kvinde underskriver sig med Miss Pretty, og selvom hendes spørgsmål i sig selv kan være temmelig underholdende, så er det intet imod det svar hun har fået; angiveligt fra en af topcheferne i det amerikanske Wallstreet-firma JP Morgan:

Kære Miss Pretty
Jeg har læst dine spørgsmål med store interesse. Jeg gætter på, at der er mange andre kvinder, der har de samme spørgsmål som dig. Så tillad mig at analysere din situation som en professionel investor.
Min årlige indkomst er på mere end 500.000$, hvilket jo er dét, du leder efter, så jeg håber, at du ikke føler, at jeg spilder din tid.

Fra et business-synspunkt er det ganske enkelt en dårlig beslutning at gifte sig med dig. Ganske enkelt. Lad mig forklare hvorfor:

Hvis vi ser bort fra detaljer, så prøver du på at handle skønhed for penge. Person A tilbyder skønhed, og Person B betaler for det.

Men der er et seriøst problem her, for din skønhed vil forsvinde med årene, mens mine penge formodentlig ikke vil. Faktisk vil min indkomst givetvis stige fra år til år, mens du næppe bliver smukkere år for år. Set med økonomiske briller repræsenterer jeg derfor en stigende værdi, mens du repræsenterer en faldende værdi. Faktisk endda en værdi, der falder hurtigere og hurtigere år efter år.

For at bruge Wall Street termer, så har enhver handel en værdi. Og at date dig vil også være en handel; altså udveksling af skønhed for penge. Hvis en handels værdi falder, vil vi typisk sælge det og vil ikke ønske at beholde det for en længerevarende periode. Det samme gælder for det ægteskab, du leder efter. Det er nok hårdt at sige dette, men den klogeste beslutning er altid at afvikle varer, der har faldende værdi.

Ingen, der tjener mere end 500.000 om året, er fjolser. Vi vil derfor nok date dig, men vi vil ikke gifte os med dig. Det er en dårlig forretning. Jeg vil derfor råde dig til at glemme alt om at finde ud af, hvordan du måske kan blive gift rigt. Måske du hellere skulle fokusere på, hvordan du selv kunne komme til at tjene 500.000 om året. Det vil du nok have bedre chance for end for at finde et rigt fjols.

Bedste hilsner
JP Morgan CEO

Se hele spørgsmålet og svaret på engelsk her

Hvad tænker du? Har han en pointe?

Læs også