https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/december/cougar-p.jpg
Selvudvikling

Derfor er modne kvinder og yngre mænd et perfekt match

7. december 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
foto: shutterstock
Ny undersøgelse fra datingsitet C-date-dk viser, at flere og flere modne kvinder søger deres partnere blandt yngre mænd. Og sexolog mener, at det kan være et lykkeligt match.

Cougar er et oldgammelt fænomen, som i de seneste år er blevet mere og mere udbredt. Yngre mænd scorer modne kvinder eller omvendt! Tage for eksempel den 49-årige amerikanske skuespiller Demi Moore, der i flere år var sammen med sin 16 år yngre ægtemand, Ashton Kutcher. På den hjemlige kendisscene har vi alle fulgt med i grevinde Alexandras liv med den 14 år yngre fotograf Martin, og den fashionable forretningskvinde Sarah Zobels forhold til den 9 år yngre sanger Burhan G.

En helt ny statistik fra casual dating-portalen C-date.dk viser med al tydelighed trenden; Flere yngre mænd søger modne kvinder, og flere modne kvinder søger yngre mænd, når de går på datingsites for at søge casual dating.

> Se det tankevækkende billedgalleriet på Q.dk - når kvinder køber sig til sex

Ingvild Burgkardt, presseansvarlig for C-date.dk bekræfter den danske tendens:

"Vi ser en klar stigning af kvindelige brugere i Danmark, som er over 35 år. Fra 42% i 2012 til hele 53% i 2013. Og det er ikke kun de modne kvinder selv, som er interesserede i casual forhold. Faktisk er det netop modne kvinder på 35-45 år, som er den mest søgte partner blandt de mandlige brugere i aldersgruppen 25-35 år."
Susanne, 47, har siden sin skilsmisse fra en jævnaldrende mand for et par år siden, oplevet flere spændende forhold til langt yngre mænd, som hun har mødt både i byen og på datingsites som C-date.dk. Betegnelsen cougar vil hun nu ikke sætte på sig selv:

"Fra starten søgte jeg ikke bevidst efter yngre mænd - det skete ved tilfældighedernes spil! Jeg oplevede, at yngre mænd bare har mere af den livsglæde og fantasi, som jeg tænder på! Og så har en mand på 25-30 år altså et andet og større sexdrive end ham på 45!"

> Se verdens mest sexede mænd i 2013

Sexolog og forfatter Jakob Olrik nikker genkendende til den tendens:

"Kvinders seksualitet udvikler sig ofte lidt anderledes end mændenes. Mens mændene i en meget tidlig alder udforsker og afprøver grænser, oplever mange kvinder først den seksuelle vækkelse i en sen alder. Typisk efter en skilsmisse i 30-40 års alderen."

"Lige pludselig bliver de modne kvinder vækket, og så blomstrer der en seksualitet frem hos de modne kvinder, hvor de eksperimenterer og afprøver forskellige sider af sig selv. Og derfor kan en yngre mand og en moden kvinde ofte være et godt match," siger Jakob Olrik.

God sex på tværs af alder

Det var netop den oplevelse, Susanne, nu 47 år, fik efter et 13 år langt ægteskab til en jævnaldrende mand:
"Yngre mænd tiltrækkes af den ro og styrke, som modne kvinder signalerer. Min egen indre rejse efter skilsmissen var med til at ændre mig og give slip. Jeg behøver ikke at skulle finde den eneste ene og giftes, men har nydt at søge det uforpligtende gennem casual dating," siger Susanne, der siden skilsmissen har været kæreste med en ung mand på 28 år i halvandet år.

Ingvild Burgkardt fra C-date.dk bekræfter, at brugerne tit finder uforpligtende, legende og eksperimenterende forhold på tværs af alder og andre konventionelle skel:

"Når du først er trådt uden for de gængse samfundsnormer ved at have fundet en langt yngre eller ældre partner, har du også et mere åbent og mindre fordømmende sind. Der er mindre at skulle leve op til i andres øjne, så du kan lige så godt slippe dig selv fri."

> Se galleriet med kendte der døde inden de blev 40

Drop fordommene, også dine egne!

Om Jakob Olrik:

Sexolog og forfatter Jakob Olrik blev for alvor kendt i programserien "I seng med DR2". Herefter gik det stærkt som fast sexekspert i Go' Morgen Danmark (sommeren 2010), debattør i diverse aviser og blade, "sexguide" i det Københavnske natteliv for Politiken og meget mere.

Tidligere har han været med til at etablere sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeut uddannelsen, der begge stadig har til huse i Wildersgade i København. Og i 2010 udkom Jakobs første bog: "Mer´ og bedre sex". Netop nu er han aktuel med bogen "Kvinde kend din mand".

Hvorfor er det bedre som kvinde at være 29 end 45? Hvorfor må modne kvinder ikke vælge frit, som mændene altid har gjort? Jeg synes det er fantastisk, der er så stort et aldersspænd i partnerudvalget, at man kan lege på kryds og tværs af alder og alt muligt andet. Og netop indstillingen til hvilke slags mænd hun gerne vil være sammen med, oplevede Sanne også ændrede sig efter skilsmissen:

"Jeg er en høj pige, har arbejdet som model og altid tænkt, at de mænd jeg skulle have, skal være høje og mørkhårede. Og lige pludselig så står der ham fyren her - han er attraktiv og med en flot krop, men han er et halvt hoved mindre, og han er ikke sådan den intellektuelle type. Jeg besluttede at smide alle de der latterlige fordomme væk, og hold da op hvor har vi kunnet grine og have det sjovt sammen. Og så har vi haft det mest fantastiske sexliv!"

Jakob Olrik, der er bogaktuel med "Kvinde kend din mand" og netop nu er på turné Danmark rundt for at give kvinder gode råd til et spændende sexliv, er helt enig. Hvis kvinder virkelig ønsker et forhold, så skal hun gøre op med sine egne forestillinger om, hvordan drømmeprinsen ser ud:

"Mange kvinder synes, at vi danske mænd er lidt nogle skvat. Der er ikke noget pondus hos os, vores skuldre er for nedadgående og det hele glider af. Man kunne godt få alt det sex man ville, men gider man? Den primadonna-agtige indstilling er ofte den største forhindring for kvinder i at få nogle gode oplevelser," mener Jakob Olrik, der understreger:

"Hvem kan regne ud, hvordan det vil være at have sex med ham - selvom han har en lille ølmave og måske ikke lige lever op til drømmeidealerne? Måske er han i virkeligheden drømmeprinsen, der kan opfylde de hedeste drømme! Også selv om han er yngre!"

Om C-date.dk:

C-date blev grundlagt i 2008 og er det største casual datingsite i Europa og er repræsenteret i 35 lande i alt. Der er 360.000 medlemmer på den danske C-date.dk. Det er et datingforum henvendt til mænd og kvinder, som søger et mere uforpligtende forhold. På C-date kan du møde andre med lyst til både det erotiske og det romantiske. C-date tilbyder anonymitet og diskretion og er det moderne alternativ til traditionel matchmaking uden at være X-dating.

Læs også