https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/renee-2-kopi-2_2.jpg
Selvudvikling

Den man tugter elsker man

13. august 2009
af Renée Toft Simonsen
Det er forbudt ved lov at slå sine børn, og ifølge FN’s børnekonvention og tusindvis af videnskabelige undersøgelser er det også helt og aldeles krænkende og på alle måder væmmeligt og ydmygende. Der kommer intet godt ud af at slå på andre, store eller små, INTET.

Kærlighed er en fast hånd, stod der, og jeg skal love for, at tolkningen af en fast hånd var mere end fast. Jeg rystede nærmest indeni efter endt læsning af artiklen. Afskaffe revselsesretten (den ret, forældre heldigvis ikke længere har til at slå deres børn) er jo helt forkert, børn tager ingen skade af en lussing eller en endefuld ... Sådan siger Søren Krarup fra Dansk Folkeparti, og han har hele 42 procent af vælgerne i sit parti bag sig. Faktisk går Søren Krarup så langt som til at mene, at det er vold mod forældrene, hvis samfundet vil bestemme, hvordan de skal opdrage deres børn.

Så var det altså, jeg var lige ved at falde ned af stolen af grin - var det første april, var det for sjov? Nej, desværre mine kære læsere, manden var gravalvorlig, han mente det virkelig. Endvidere mente han også, at al den pædagog- og psykologlærdom, vi mødte i begyndelsen af 70'erne, var ren propaganda, der lukker øjnene for, at barnet faktisk mærker forældrenes kærlighed igennem myndigheden (læs en lussing eller en endefuld), og adspurgt om de utallige undersøgelser, der er lavet omkring, hvad vold mod børn rent faktisk gør ved dem, svarer den gode præst, at han ikke giver to flade øre for den pædagoglærdom, hvorefter han kalder pædagogerne for pædagog-Frederikker og deres holdninger for en krænkelse af menneskelivets virkelighed. Ifølge Krarup er det tradition at opdrage børn med smæk, og lige netop den tradition er vigtig at holde fast i, fordi den er intet mindre end selveste kærlighedens udtryk. Et kærlighedens udtryk, som børnene vel at mærke, i hans forståelse, vil forstå fuldt ud, når de mærker, at det er forældrenes omsorg, der ligger bag, og at det er til deres eget bedste, at der bliver sat den grænse for dem ...

Uendelig sørgeligt er det for os alle sammen, at en voksen mand, der oven i købet er med i et regeringsstøttende parti, udtaler sig på en sådan måde, men mest sørgeligt må det dog være for alle de børn, der mærker den såkaldt faste og kærlige hånd helt fysisk, de børn, hvis forældre måske vil tænke, at det er helt i orden, det de gør. Som vil forsvare deres voldelige handlinger med, at en politiker siger, det er på sin plads at slå, for det har de set i avisen og hørt i radioen.

Jeg vil gerne hermed benytte denne klumme til at slå fast, én gang for alle, at det er forbudt ved lov at slå sine børn, og ifølge FN's børnekonvention og tusindvis af videnskabelige undersøgelser er det også helt og aldeles krænkende og på alle måder væmmeligt og ydmygende. Der kommer intet godt ud af at slå på andre, store eller små, INTET.

Så kære søde Søren, vil du ikke godt lade være med at sige sådan nogle dumme ting fremover, der er rigtig mange børn (og voksne), der bliver sygt kede af det.

Kærlig hilsen
Renée

Læs også