https://imgix.femina.dk/media/article/1434_camilla_hansen.png
Selvudvikling

Dansk plus size-model hitter i New York: Der er så meget, der er vigtigere end at være tynd

21. august 2016
af Isabella Hindkjær - redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Ditte Capion
Hendes billeder hænger på kæmpe billboards i New York, men herhjemme er der endnu ikke mange, der kender den danske plus size-topmodel Camilla Hansen

Camilla Hansen er en helt normal og ualmindelig køn pige fra Bramming med en numse, der var for stor til den danske modebranche. Derfor rejste den nu 26-årige danske topmodel til New York for seks år siden – efter hun forgæves havde forsøgt at få en karriere op at køre som almindelig model. Problemet var, at hun med en størrelse 38 foroven og en størrelse 42 forneden, var for stor til den almindelige modebranche, og lige meget hvor mange slankekure, hun var på, var det aldrig nok. Så da et amerikansk bureau sagde, at hun kunne få en karriere som plus size-model, slog hun til.

- Mit danske bureau var ikke glade for det, men jeg tænkte bare: Jeg kommer til New York, OG – jeg kan begynde at spise igen. Det fortæller Camilla Hansen.

LÆS OGSÅ: ”Mange kvinder er ikke skabt til at være tynde”, siger en international plus size-model

En sejr

Hun var 20 år, da hun flyttede til New York, og i løbet af de seneste seks år har den danske pige prydet plakater og billboards i den amerikanske storby.

- Første gang jeg havde et billboard på Manhattan, skyndte jeg mig derhen for at se det. Det var så fedt. Jeg fik helt gåsehud. Det føltes som en stor sejr. Endelig var jeg personligt også nået til et punkt, hvor jeg havde det så godt med min krop, at jeg kiggede på det og tænkte: Der er lidt deller, et par store bryster og so what? Det er lige meget! Det ser sgu godt ud, fortæller Camilla Hansen.

Vil ikke tabe sig

Der er gået 11 år, siden Camilla Hansen startede som model, og meget har ændret sig for den 26-årige pige – også indeni.

- Det er gået op for mig, at der er så meget, der er vigtigere end at være tynd, smuk, komme på de smarte diskoteker og date de rigtige fyre. Da jeg var 16 år og havde været i New York, kom jeg engang hjem til Bramming (hendes barndomsby, red.) og syntes, jeg var lidt for god til det hele. Så sagde min mor: ”Hov … det var ikke den pige, jeg sendte af sted. Det dur ikke at du skal være på den måde. Det kan vi ikke leve med…” og hun havde ret, siger Camilla Hansen.

I år har Camilla Hansen besluttet sig for at flytte tilbage til Danmark, fordi hun gerne vil være tættere på sin familie. Tidligere på året blev hun gift med sin amerikanske kæreste, Nick, og nu har parret fundet en lejlighed på Amager. Det betyder også, at Camilla Hansen er i gang med at finde et dansk modelbureau, der kan repræsentere hende. Men hun er langt fra sikker på, at det kan lade sig gøre. Heller ikke selvom man er topmodel i USA.

- Egentlig vil jeg hellere finde et agentur end et klassisk modelbureau. Jeg vil gerne være et sted, hvor jeg kan få lov til at være mig selv, siger hun.

Og hun vil ikke repræsenteres af et dansk bureau for enhver pris. Hvis de for eksempel siger til hende, at hun skal tabe sig, er svaret nej.

- Under ingen omstændigheder. Som 15-årig var jeg ung og usikker. Det er jeg ikke mere. Hvis Uffe Buchard og resten af den danske modebranche synes, man skal være størrelse 34 for at arbejde som model i Danmark, må de selv om det. Men sådan er jeg ikke bygget, og helt ærligt – det er de færreste kvinder. Og i dag betyder det ingenting for mig. Jeg ved udmærket godt, hvad jeg er værd, siger Camilla Hansen.

LÆS OGSÅ: Hvad klæder dine kropsformer? Prøv kropstypeberegneren

Læs også