https://imgix.femina.dk/media/17dfe64c986c4663b6907c28edf85888.jpg
Selvudvikling

Dansk forum for shopaholics

1. april 2009
af Nadia Louise Kristensen
Foto: Sif Meincke
Siden fungerer pt. som et forum, hvor man kan skrive med andre, der har et overudviklet shoppegen

Sine Nielsen endte med en gæld på flere hundrede tusinde kroner, inden hendes bankrådgiver fik hende til at indse, at hendes shoppe-trang var gået alvorligt amok. Nu er Sine på vej ud af sit shoppe-misbrug.
Allerede et lille år før Sine Nielsen sammen med sin bankrådgiver fik sat en stopper for det alt for aktive shoppe-gen, begyndte hun at lede efter andre, der ligesom hun shoppede for meget.
- Jeg ledte efter et sted, hvor jeg kunne være anonym og tale med andre om, hvad det betød oven i hovedet og økonomisk at have det her problem, fortæller Sine.
Men hendes søgen var forgæves. Det fik Sine til at lave forummet www.shop-a-holic.dk, der gik i luften 28. September 2008. Målet var blandt andet endelig at kunne møde ligesindede og ikke mindst hjælpe andre ud af afhængighedens stramme greb.
- Jeg har først og fremmest lavet det for mig selv - det er en form for selvterapi. Jeg håber at ændre mine vaner, fordi de fylder for meget i mit liv. Men det vil glæde mig, hvis der er andre, der får glæde af det også.
Indtil videre har Sine fået en del henvendelser fra danskere, der har samme problem som Sine.
- Der er flere, der er i samme båd. Jeg har også fået mange mails fra folk privat, som ikke tør springe ud i at være aktiv på et website, men som synes ideen er god.
Siden fungerer pt som et forum, hvor man kan skrive med andre, der har et overudviklet shoppegen.

Læs også