https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/1011-renee/1011-renee-1-kopi-2_1.jpg
Selvudvikling

Danmarks dygtige ungdom

26. januar 2011
af Renée Toft Simonsen
Danmark er fyldt med dygtige, arbejdsomme og høflige unge mennesker, der møder verden med et åbent og nysgerrigt blik. Og er det ikke meget rart at vide, midt i alt det negative, vi altid skal høre om ungdommen?

Jeg kan sandelig mærke, at landets skoler holder emneuge. De håbefulde poder lærer at skrive avis og vælger selv de emner, de skal skrive om, og her står modeller, modelbureauer, mode, og hvad der stilles af krav til unge, højt på listen. Telefonen kimer, og bare i dag har jeg haft journalistspirer fra tre forskellige skoler.

Da jeg senere på dagen talte med en gammel veninde, der har et modelbureau, fortalte hun, at hun også var på sin tredje gruppe i dag. Hun havde lige lært to søde unge piger at give hånd. De var kommet ind og havde givet hende en slatten klo, hvorefter hun pænt havde sagt, at det var da vist en ommer. Så havde hun forklaret dem, at man, når man giver hånd, tager ordentlig fat og giver hånden et tryk, samtidig med at man har øjenkontakt med den, man siger goddag til. Dejlig lærdom at få med, synes jeg.

Selv har jeg lagt vægt på at sige til de unge mennesker, der kom hos mig, at de under ingen omstændigheder måtte komme for sent, ikke engang fem minutter, for så spildte de min tid. Jeg har også sagt til dem, at jeg forventede, de var velforberedte, vidste, hvad de ville spørge om, og ville noget med det, de kom efter.
Og jeg må bare sige, at alle dem, jeg har mødt i ugens løb, har været yderst høflige og dygtige. De er kommet til tiden, har overholdt tidsplanen og stillet deres sko i entreen, hvis jeg har bedt dem om det.

Sidste gang skolerne havde avisuge, var der flere af de unge journalistaspiranter, der havde en æske chokolade eller en blomst med. Så alt i alt er jeg meget imponeret over vores ungdom. For hvor er de dygtige, og hvor er de dog søde - en fornøjelse at få inden for døren.
Og så er det ikke mindst også lærerigt for mig. For med deres spørgsmål fortæller de, hvad der foregår indeni. Hvad de lægger vægt på, og hvad det er for tanker de går og tumler med, og det har jeg altid syntes var utrolig interessant.

Det var det, jeg fik lyst til at dele med jer læsere ... at Danmark er fyldt med dygtige, arbejdsomme og høflige unge mennesker, der møder verden med et åbent og nysgerrigt blik. Og er det ikke meget rart at vide, midt i alt det negative, vi altid skal høre om ungdommen?

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også