sarah bro
sb
Kendte

Da Sarah Bro havde indfriet sin ultimative drøm, fik hun en krise. I dag stiller hun sig selv ét spørgsmål

16. august 2022
Af: Benedikte Brix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Svømmer Sarah Bro sætter ord på den identitetskrise, der gjorde hende deprimeret og fortabt

Sarah Bro havde altid været elitesvømmer og har aldrig kendt til andet. En dag begyndte hun at sætte spørgsmålstegn i stedet for bare at sige “ja”, og hun fik brug for, at der skulle ske noget nyt.

Det blev begyndelsen på en massiv identitetskrise hos den dengang 22-årige svømmer.

– I forhold til min svømmekarriere har jeg altid følt glæde. Og jeg kunne mærke, at den glæde var ved at fordufte – og det var enormt frustrerende, for det var ligesom det, der var mit drive. Og hvad var der så, hvis der ikke var glæden?, spørger Sarah Bro retorisk i podcasten “Mit livs rejse”.

Året er 2016, da Sarah booker en billet til Los Angeles, hvor hendes kammerat skal hen at arbejde. Hun har planlagt, at hun skal træne et par uger på et svømmehold i L.A. kun for folk, der har været til OL. Men hun ender med at være der meget længere.

– Den første følelse, der står klart, er, at der er højt til loftet, husker Sarah Bro om sin ankomst i Hollywoods hjemby.

– Jeg kan mærke, at nu har jeg muligheden for selv at bestemme, hvad jeg vil fortælle til folk, hvem jeg vil være, hvordan jeg vil fremstå. Hvor jeg hjemme i Danmark var groet lidt fast i den rolle. Det, kunne jeg mærke, blev nulstillet.

Helt fra hun var lille, har Sarah Bro drømt om at deltage i OL, og da den ultimative drøm endelig var opnået, stod elitesvømmeren tilbage uden at vide, hvad hun skulle.

– Når jeg ser tilbage, så var jeg ikke god nok til at sætte et mål efter. Der var OL, og så var der en skrænt.

– Jeg var forvirret i min nye persona. Nu havde jeg været til OL, og så følte jeg, at der var sket alt muligt magisk, men faktum er, at jeg var præcis den samme, jeg havde bare været til et svømmestævne, som var lidt sværere at komme til end de andre. Og det var enormt frustrerende og også lidt ensomt i mit eget hoved og min egen krop. Ikke at kunne mærke ting og være vildt forvirret og ked af det, siger Sarah Bro.

Hun har tænkt meget over identitet og fortæller, at hun på det tidspunkt ikke anede, hvem hun var, udover svømmer.

– Den dag i dag spørger jeg hele tiden mig selv: “Hvem er jeg, og hvad vil jeg?”

Denne historie blev først bragt på Se&Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også