Curvy Kandi
Selvudvikling

Curvy Kandi: Vi skal ikke vurdere et menneskes værd på indpakningen

19. oktober 2017
af Dorthe Kandi (find mig på Instagram under curvy_kandi)
Nyd indpakningen, men lad være med at tro, at den siger alt. Det gør den aldrig.

”Du er nødt til at tabe dig, ellers dør du.” Den besked skrev en tv-seer til journalist og forfatter Lone Theils, efter hun havde været på tv og analysere britisk politik! Som hun siger i interviewet i det nyeste nummer af Q:

- Han har siddet og set mig tale om britisk politik; hvor i den kontekst lægger jeg mit udseende op til bedømmelse blandt seerne?

Det, der er inden i mennesker, er vigtigere end det, der er udenpå – svarer Lone Theils manden, der skrev til hende, efter hun på Facebook havde set, at han har en datter. For det er vigtigt, at vi minder hinanden om dette – ikke mindst i forhold til børn og unge, mener hun. Jeg er meget enig.

Vi skal ikke vurdere et menneskes værd på indpakningen. Det er fattigt. Og ikke mindst skadeligt for os alle. Der gør os overfladiske og ulykkelige.

Betyder det så, at jeg synes, det er ligegyldigt med mode, hår, makeup? Nej, slet ikke. Jeg går op i det hele, det gør mig glad, og du sidder her med et modemagasin i hænderne, så du er formentlig også interesseret i nogle af disse ting. Men det ene udelukker jo ikke det andet.

DU skal prioritere det, DU synes er vigtigt for DIG, og ikke mindst skal vi lade andre vælge selv. Det er helt o.k. at gå op i sit udseende – og der er mange måder at gøre det på. Det er også helt o.k. ikke at gå op i det.

Det er jo hele pointen, at der ikke skal være en konstant vurdering af andre – eller os selv. Man kan sagtens både være et menneske, der går op i storpolitik og er vild med øjenskygge. Det er jeg!

Man kan sagtens gå op i både at bo smukt og i at bevare tusind år gammel natur. Det gør jeg. Man kan sagtens både elske sund mad og være for tyk. Det er jeg.

Som Lone Theils siger: ”Overvægtige mennesker kommer i alle mulige udgaver, ligesom tynde mennesker.” Og jeg kan tilføje, at alle mennesker indeholder forskellige ting, som du umuligt kan se på overfladen. Så nyd indpakningen, men lad være med at tro, at den siger alt. Det gør den aldrig.

Kærlig hilsen

Dorthe Kandi, chefredaktør

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også