Q - Kvinder med kurver's chefredaktør
Selvudvikling

Curvy Kandi: I behøver ikke at bekymre jer om min sundhed. Også selvom jeg er en størrelse 44-46

23. januar 2019
af Dorthe Kandi
Q - Kvinder med kurver's chefredaktør har en besked til alle sundhedssherifferne derude - er du enig med hende?

Kære sundhedssheriffer,

Jeg møder jer dagligt på de sociale medier. Tak for jeres store bekymringer og omsorg for mig og min krop - og for alle de andre kvinder, der ligner mig. Eller måske rettere ikke ligner jer.

Jeg ser, hvordan I kommenterer, når I ser billeder af kvinder i størrelse 44 og deromkring, der f.eks. går modeshows eller bare optræder på et billede. I begynder ofte med at skrive, at 'de er skønne' MEN – for der kommer et MEN. Noget med ’Men det er virkelig ikke sundt, det der’. I kan simpelthen ud fra billederne se, at vi egentlig ikke har det så godt. I kan se, at vi er i umiddelbar fare for at få en række livstilssygdomme, som jo ikke bare ligger samfundet til last, man er også en byrde for os selv! Tak igen for jeres omsorg.

Jeg kan hilse ude fra den virkelige verden og sige, at der er mange af os, selv os i størrelse 44 og deromkring, der har det helt ok. Og måske overraskende så kan vi faktisk finde på både at motionere og spise sundt.

Mange af jer er også bekymrede for alle de unge piger, som kigger på modeller som Ashley Graham og Denise Bidot. I siger, at vi ikke skal opfordre pigerne til at blive overvægtige. I er også nervøse for, at modellerne kan være for tynde, fordi så får de unge spisevægring.

Ja, det er svært at ramme den gyldne middelvej. Personligt tror jeg, at både unge og ældre har godt af at se, at man kan se ud på mange forskellige måder og ikke mindst, at man rent faktisk kan have godt liv, selvom man ikke ligner modellerne, hvad enten de er af den ene eller den anden størrelse.

Jo flere kropstyper, former og figurer vi ser, jo bedre. Lad os være i den krop, vi har. Og lad os glædes over at sundhed, skønhed og velvære findes i mange forskellige former og især, at det er op til den enkelte at leve, som de vil uden negative kommentarer fra andre - med mindre de direkte beder om jeres mening.

Og at se ud på en måde, som I synes er forkert, er ikke at bede om jeres mening. I må tænke lige, hvad I vil. I må mødes og shame os, hvis det gør jer glade.

Men lad være med at sende fordømmelse, skam og anden gift ud i verden, den gavner ingen. Tak.

Læs også: Hvorfor skal man spise ekstra sundt, når man er tyk?

Læs også: Fokusér ikke på vægttab - træn for at blive glad

Ord kan gøre ondt! Tal pænt om dig selv og om andre

Læs også