https://imgix.femina.dk/media/article/dorthe_kandi_curvy_kandi.jpg
Selvudvikling

Curvy Kandi: Har vi glemt nydelsen ved mad?

4. september 2017
af Dorthe Kandi (find mig på Instagram under curvy_kandi)
En enæringsekspert mener, at over 90 procent af alle kvinder har et forstyrret forhold til mad!

”Det værste, en dansk kvinde kan gøre i dag, er at tage på.”

Sådan står der i første linje i dette nummers tema, der sætter fokus på kvinder og vores forhold til mad. Påstanden kommer fra ernæringsekspert og forfatter Marie Steenberger. Og jeg tror desværre, at hun har temmelig ret. Det er selvfølgelig klart, at der findes kvinder, hvor det at tage på er sundt og godt, ja, måske endda livsnødvendigt. Men for alle omkring og over normalvægt er der i mine øjne et alt for stort, ja, af og til sygeligt fokus på, hvad vi spiser.

Tyk og sund

Vores kultur og idealer er bygget op omkring at være sund og slank. Og for mange mennesker hører disse to sammen – sund og slank. At man kan være sund og knap så slank eller ligefrem tyk og sund er umuligt, mener mange (der ikke har ret). Læs bare kommentarsporet på Facebook, når der lægges billeder af runde kvinder op i forskellige sammenhænge. Men uanset vores vægt tror jeg, at et overdrevet fokus på mad oftest giver flere snarere end færre kilo. Sådan har det i hvert fald været for mig.

Mad fylder (for) meget

Jeg har med en enkelt undtagelse ikke fået blivende vægttab ud af en kur eller en overvågning af, hvad jeg spiser. Tværtimod har jeg sjældent mere lyst til noget end det, jeg forbyder mig selv. Måske fordi vi ikke er maskiner, der kan slukke for vores følelser. I temaet mener enæringseksperten, at over 90 procent af alle kvinder har et forstyrret forhold til mad! Jeg aner ikke, om det holder stik, men jeg kan se på mig selv og mine skønne familie, veninder, kolleger og andre dejlige damer i mit liv, at vi i hvert fald generelt er meget optaget af mad – både på den gode og dårlige måde.

Tandsmør og hvidvin

For selvfølgelig er det klogt og godt at sørge for at spise noget, der giver energi og vitaminer. Men for mig giver det en enorm livskvalitet at slippe kontrollen med tandsmør og hvidvin. Jeg nyder begge dele, men ikke til hverdag. Og så har jeg besluttet at det er helt o.k., at jeg ikke er eller bliver tynd. Og jeg vil ikke måle mit værd eller min lykke i kilo. I stedet holder jeg mig sådan nogenlunde til det første af de officielle kostråd: Spis varieret, ikke for meget, og vær fysisk aktiv.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også