Curvy-Kandi
Selvudvikling

Curvy-Kandi: De forbudte kilo

10. august 2017
af Dorthe Kandi (find mig på Instagram under curvy_kandi)
I Australien vil de forbyde tykke modeller. Jeg tror, jeg bliver nødt til at skrive den sætning en gang til: I Australien vil de forbyde tykke modeller.

Det er de australske sundhedsmyndigheder, der er på banen, fordi de mener, det er vigtigt, at vi ikke ’glorificerer overvægt’ – derfor skal modeller med for mange kilo på sidebenene ikke kunne skride ned ad catwalken.

Jamen, hvad skal man sige?

Metroxpress skrev om det tidligere i august og fortalte, at "argumentet er, at 'meget overvægtige' modeller sender de forkerte signaler til offentligheden, og at de gør overvægt til det nye sort, skriver radiostationen Hit. Faktisk mener myndighederne, at overvægtige modeller er så stort et problem, at de bør blive udelukket fra at kunne gå på runway, fordi det er lige så slemt, som hvis de promoverede rygning."

Jeg er enig i, at meget overvægt ikke er sundt – men at vi kan se forskellige modeller på catwalken er jo ikke det samme som at promovere rygning eller at leve af fastfood. Og de fleste af os ved vist godt, at undervægt heller ikke er sundt – men det har vi da vist set på catwalken af og til.

I modeugen, som er i gang i København i denne uge, er der mange smukke modeller, der ligner de modeller, vi har set i årevis. Men der er også andre – designer Nicholas Nybro havde onsdag et fantastisk show under overskriften ’THE BODY – A TRIBUTE’, hvor hans fortryllende design blev båret af forskellige kropstyper, forskellige højder, bredder, kropsformer, hårfarver, aldre og så videre. Indimellem var der også nøgne mennesker, der modigt viste os, at kroppe er forskellige – og den forskellighed er smuk.

LÆS OGSÅ: Curvy-Kandi: Jeg hader prøverum - og elsker netshopping

Hvad der er sundt, er lige så lidt firkantet, som hvad der er smukt.

Men det, der med sikkerhed ikke er sundt, er et overdrevet fokus på vægt – hverken om du har for få eller for mange kilo – og ingen idealiserer overvægt. Tro mig!

Jeg er villig til at satse hele min pensionsopsparing på, at det stadig vil være et ideal at være slank, og at ingen vil købe et abonnement på flødekager, fordi de gerne vil ligne mig eller andre med et BMI i den høje ende. Men at der kommer mere diversitet ind i modeverdenen, og at vi ser flere forskellige kropstyper både der og i verden i almindelighed, så alle vi, der tilhører de 99 procent, der ikke er topmodel-materiale, alligevel føler, at der også er plads til os - dét er godt for selvværd og kropsaccept hos os alle.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også