https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/silasprim.jpg
Selvudvikling

Crazy med Silas!

13. september 2013
af Lonnie Kjer
Foto: Miklos Szabo
Hvad kan han så, Silas Holst, dansefyren fra tv? I Det Ny Teaters genopsætning af musicalen ’Crazy for you’ er svaret: En hel del! Så hvis det er ham, du tager ind for at opleve i musicalen, er det bare med at komme af sted. Han skuffer ikke.

Nogen fik en god idé, da de fandt på, at Silas skulle være trækplastret i 'Crazy for you'. Som playboyen Bobby, der drømmer om at skippe bankjobbet til fordel for dansen, smutter til Nevada for at erklære tvangsauktion over et teater, møder drømmekvinden og udklæder sig for at vinde Pollys (Julie Steinckes) hjerte. Han ER trækplastret, og dét kan han nemt bære. Så er du Silas-skeptisk i jante-Danmark, eller er du bare tosset med den sympatiske kendis, så tag af sted og få be- eller afkræftet din 'forhåndsmening.' Han er skidegod!

Silas som sjov skuespiller
Vi vidste jo godt på forhånd, at han kan danse. Det kan han stadigvæk i dén grad. Måske havde vi også en idé om, at han kunne synge - sådan til husbehov plus det løse, i hvert fald. Dét kan han også. Og lidt til. For selv om han langt fra giver en opvisning i sangteknik og kæmpe overskud, mestrer han kunsten at fortolke. Og hvis du ikke havde den fjerneste idé om, at manden faktisk kan spille skuespil, skulle du smutte omkring hovedstaden og Det Ny Teater og konstatere, at ja - det kan han faktisk. Ret godt, endda. Og så er han sjov!

Musical-comedy?
Og det skal vist nok forestille, at forestillingen i det hele taget skal være ret sjov. Det holder langt fra hele vejen, men den går i hvert fald under betegnelsen musical-comedy, og når det virker, så virker det, og det gjorde det af og til. Men om det skyldtes lyden eller manus er svært at sige, men flere pointer går lidt tabt, og selv et premierepublikum var ikke med alle de steder, hvor det nok var meningen, der skulle grines. Men så var der så meget andet at hente. Et godt cast, f.eks. Imponerende kulisseskift, scenografi, kostumer, show-off og hit på hit med gamle Gerswin-sange, vi alle kender og kan nynne med på. Hvis vi ellers ku' høre dem.

Så skru dog op!
For inden vi når til forestillingens kvindelige omdrejningspunkt, må der lyde et hjertesuk og en bøn til lydmanden: Så skru dog op! En ting er, at gennemsnitsalderen for et Crazy For You-publikum nok er ret høj, men man bliver altså aldrig rigtig blæst omkuld af Gerswin og vokalerne, fordi det simpelthen er for lavt. Synd, men det kan man leve med.
Men man kan ikke leve med, at flere replikker og pointer går tabt. Eller at koret ikke kommer til sin ret. Dét gentager sig flere gange, hvor enten de velsyngende mænd - eller kvinder - simpelthen forsvinder lidt. Øv!
Og dér har jeg endda set bort fra de første to minutter af forestillingen, hvor fantastiske Anne Suppli simpelthen ' og uforskyldt - ikke har 'hul igennem'.

Polly præsterer
Dét har Julie Steincke til gengæld. Hun synger, så man kan høre det på bageste række, og dét gør hun godt. Især, faktisk, når hun ikke skruer så højt op, men bare læner sig tilbage i f.eks. en smuk, smuk udgave af 'Someone to watch over me.' Det er klædeligt, og hun har så stor energi og power, at vi ikke behøver ha' det hele - hele tiden. Hun ligner en million, er en god danser, og så spiller hun, så man tror på hende. Selv, når de ord, der er lagt i munden på hende, af og til kunne være bedre.

Show på drengen
Udover hovedrollerne er det svært at komme uden om Camille-Cathrine Rommedahl, der elsker Silas og Mads M. Nielsen i rollen som hotelejer Lank, og den elskelige, fjollede cowboy-trio (Jeff Scherlund, Jesper Paasch og Peter Persson) leverer også i den grad varen. I det hele taget mangler der intet i præstationerne nogen steder. Og øjeblikke af forestillingen er virkelig imponerende.
For resten af pengene er der show på drengen i 'Crazy for you'. Hvad der findes i tempo, step, dans, upåklagelige vokalpræstationer og ret så flotte præstationer hele vejen rundt, finder du ikke i handlingen, hvor du er så lykkeligt fri for at tage stilling til noget som helst andet end at lade dig underholde.

Dét kan forestillingen til gengæld også. Det er ganske vist gammeldags og uden risiko, men har du hang til Gerswin, et superdygtigt ensemble, flot scenografi og en Silas Holst, der cementerer sine talenter, så skal du se at få købt dig en billet og glæde dig til at se - og høre - 'Crazy For You.'
Hvis altså der bliver skruet lidt op …

Læs mere på www.detnyteater.dk

Medvirkende:
Silas Holst, Julie Steincke, Thomas Ambt Kofod, Camille-Cathrine Rommedahl, Anne Suppli, Mads M. Nielsen, Flemming Sørensen og ensemble. Crazy for you instrueres af Thomas Bendixen og Michael Lindvad.

Læs også