Camilla Kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Vi er alle GULD værd

3. oktober 2019
af Camilla Kjems
Som mennesker søger vi udviklingen, underholdningen og inspirationen – og til det har vi brug for nogle rollemodeller og modige sjæle til at gå forrest.

"Hvis du får en god karakter, får du 100 kr.!" Sådan lød budskabet fra min far, da jeg var barn. Han belønnede mig, når jeg klarede mig godt. Ganske sødt af ham, men nok noget politisk ukorrekt, hvis du spørger nutidige pædagoger og psykologer. For menneskers værd hverken kan eller skal måles i karakterer (til min fars forsvar, så gav han mig også det lovede "hvis du ikke ryger, når du bliver 18-kørekort", selv om jeg var faldet i og røg som en skorsten).

Jeg bifalder i den grad tanken om, at mennesker skal roses og elskes for dem, de er, og ikke det, de præsterer. Men omvendt: Gør man noget godt, får man rykket ved nogle normer, får man inspireret en masse, har man gjort noget unikt eller begået et stykke kunst til gavn og glæde for mange, så synes jeg i den grad, at ros er på sin plads. Som mennesker søger vi udviklingen, underholdningen og inspirationen – og til det har vi brug for nogle rollemodeller og modige sjæle til at gå forrest.

Det er nogle af disse, vi hylder, når vi her i femina hvert år kårer årets kvinder i Det Store Guldnummer. Og ja – vi ville af hjertet ønske, at vi kunne nævne og hylde alle, der har gjort en forskel i løbet af det forgangne år, men da det ikke er muligt, har vi i stedet valgt at fokusere på kvinder, der hver især har udmærket sig inden for syv kategorier: Årets tabubryder, Årets feminista, Årets kreative, Årets bæredygtige, Årets fællesskaber, Årets kloge kone og Årets stjerneskud. Læs med, og bliv inspireret. Og sidder du og brænder inde med en fantastisk kvinde, du i den grad synes har fortjent lidt hyldest, så gå ind på feminas Facebook eller Instagram, og skriv en sød besked til hende i vores traditionsrige "Du er GULD værd for mig"-post. Så deltager I samtidig i konkurrencen om en lækker præmie til jer begge.

Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk

FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også