https://imgix.femina.dk/media/article/1743-camilla.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Stop volden mod kvinder

26. oktober 2017
af Camilla Kjems
I denne uges femina og de kommende uger har vi fokus på vold mod kvinder i håb om øget fokus på problemet. Og ikke kun når det gælder fysisk vold, også psykisk vold, som er et område, der endnu ikke findes lovgivning på
Hvert år bliver 33.000 kvinder udsat for fysisk vold af deres partner. 33.000!!!!! Herudover bliver 38 procent af alle mord på kvinder begået af partneren, og over 500.000 lever eller har levet med psykisk vold i deres parforhold. Det er vilde tal, der skriger til himlen om handling. For det er jo ikke kun de 33.000 voldsramte kvinder, der bliver forslået på krop og sjæl – også deres børn bliver mærket for livet! Det har filminstruktør Christina Rosendahl erfaret på egen krop. Hun voksede op i en familie med rigtig meget vold, men har ikke, før hun blev tilbudt at lave en dokumentarfilm om arbejdet med voldsramte kvinder i Danners Krisecenter, været åben omkring sin egen historie. I denne uges femina står hun frem med sin historie for at stå skulder ved skulder med de kvinder, hun har fået lov til at følge i sin nye dokumentarfilm ”VOLD – I kærlighedens navn”. Her har Christina, som den første nogensinde, fået lov til at følge en lille håndfuld af de kvinder, der har søgt tilflugt på Danner. En rå og bevægende beretning om, hvad vold gør ved mennesker – voksne som børn.
I samarbejde med Danner og filmholdet sætter femina de kommende uger fokus på vold mod kvinder i håb om øget fokus på problemet. Og ikke kun når det gælder fysisk vold, også psykisk vold, som er et område, der endnu ikke findes lovgivning på i Danmark.
Følg med i de kommende ugers femina. OG:
  • Kom til forpremiere kun for feminas læsere på Christina Rosendahls nye film ”VOLD – I kærlighedens navn”.
  • Tid og sted: Tirsdag den 31. oktober kl. 19.00 – Grand Teatret i Kbh. K. Pris: 90 kr. Køb billetter på Grands hjemmeside
  • Efter filmen kan du møde instruktør Christina Rosendahl og direktør for Danner Lisbeth Jessen, som jeg interviewer på scenen.
Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk

FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også