https://imgix.femina.dk/media/article/1706-camilla-kjems.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Slip kontrollen

9. marts 2017
af Camilla Kjems
”Life is what happens to you while you’re busy making other plans”, sang John Lennon for mange år siden, og det er mere aktuelt end nogensinde før.
Kan du huske, hvordan det føles at være fri? Fri for at være på vej, skulle nå et mål, leve op til krav og bare VÆRE. Og måske ligefrem gøre noget, du har lyst til – helt impulsivt! ? Eller har du nærmest glemt, hvordan man bærer sig ad med at være impulsiv, og ligesom mange af os andre med tiden blevet offer for tidstyranni, 12-tals-jagt og præstationsræs? Vi lever i en tid, hvor vi kan kontrollere alt, måle alt, registrere alt – og vi er bange for alt det, vi ikke kan kontrollere. Men omvendt bærer mange af os også rundt på en inderlig længsel. Efter noget, vi ikke helt kan sætte ord på. Noget uforudsigeligt, en ”lethed”, et nærvær, vi føler er gået tabt. Vi har bygget et samfund op, hvor livet er blevet et væddeløb uden en præmie. For vi når aldrig i mål.
”Life is what happens to you while you’re busy making other plans”, sang John Lennon for mange år siden, og det er mere aktuelt end nogensinde før. For mens vi iler rundt i hamsterhjulet, drømmer vi om det præcis modsatte: Overraskelsen og uforudsigeligheden. Alt det i livet, der ikke kan planlægges, og som derfor opleves endnu mere intenst end noget andet. Nogle gange skal vi bare stå fast på det, vi er og har lyst til – også selv om det ikke kan måles eller lever op til andres forventninger. Velkommen til denne uges femina, hvor du kan læse meget mere om denne problemstilling i temaet ”Bare slap af”. FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også