Christina Bølling
Selvudvikling

Chefredaktøren: Skal du være modig i 2019?

21. januar 2019
af Christina Bølling
Gode historier og mennesker, der tager os med ned i deres sjæls dybder og viser os rundt dernede, slår alt. Jo mere folk giver af sig selv, jo flere følelser, de viser, jo mere de græder, griner og dummer sig, jo mere kommer man til at holde af dem

Jill meldte sin far til politiet, Eva sprang ud som lesbisk, lige da hun var blevet gift med en mand og i øvrigt var gravid, og Gitte vandrede fem måneder på The Pacific Crest Trail alene og ændrede undervejs fuldstændig opfattelse af, hvad der betyder noget i livet, og hvad der er komplet ligegyldigt. Du kan høre Gitte og de andres overvejelser i Psykologis nye podcastserie ”Sådan føles det”. Det er noget andet end det magasin, du sidder med i hænderne, men det er stadigvæk kogt på samme maggiterning. For mig er det Psykologi, du kan læse med ørerne.

Jeg bliver tit spurgt, om jeg tror, vi kan overleve som magasin i en tid, hvor folk har susende travlt, og hvor de har ændret medievaner: De holder ikke aviser, de ser ikke flow-tv og de finder alle svarene på internettet.

Måske, men gode historier og mennesker, der tager os med ned i deres sjæls dybder og viser os rundt dernede, slår alt. Jo mere folk giver af sig selv, jo flere følelser, de viser, jo mere de græder, griner og dummer sig, jo mere kommer man til at holde af dem. Fordi de tør.

Min kollega, chefredaktør Camilla Kjems er et af de modigste mennesker, jeg kender. Forleden dag flyttede hun sit chefskrivebord fra den ene side af kontoret til den anden for at få mere lys ind, når hun arbejder. Det havde hun fået at vide af en clairvoyant, at hun skulle, for ”det ville være godt for hende”. På side 42 fortæller Camilla Kjems om at møde en død gammel dame, der kan se hendes sjæl og livsformål.

Jeg går mere stille med dørene, når det gælder tro og spiritualitet, men jeg frygter den dag, jeg pludselig falder om, og nogen får fingrene i min computer og kan se, hvad jeg har googlet ”Will I ever be happy?” ”Is love impossible?” eller ”What the fuck is the meaning?” Har jeg fundet svaret på internettet? Se nu kommer vi til pointen: Nej, aldrig. Jeg har lagt så mange tarotkort og læst millioner af Facebookposts, men de gange, hvor noget virkelig har rykket sig for mig, har det været, når jeg har lyttet til andres historier og fulgt deres måde at håndtere kriser og svære situationer på. Og jeg tror også, det måske er det bedste, man kan gøre for andre: at tackle sit eget liv, før man begynder at tackle deres.

God læselyst

Christina Bølling

Chefredaktør

FÅ ET SMUGKIG I DET NYE NUMMER AF PSYKOLOGI I GALLERIET HERUNDER

Læs også