https://imgix.femina.dk/media/article/1731-camilla.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Sådan finder jeg ro

3. juli 2017
af Camilla Kjems
Hvordan håndterer du angst og depression i hverdagen? Tager du medicin? Og har du nogle helt konkrete tips til, hvordan du finder ro?
De seneste uger har jeg i både København og Aarhus holdt foredrag om angst og depression – og hvordan jeg gennem det meste af mit liv har dealet med begge dele. Efter foredragene har spørgsmålene været mange: Hvordan håndterer du det i hverdagen? Tager du medicin? Og har du nogle helt konkrete tips til, hvordan du finder ro? Nu er det jo heldigvis langtfra alle, der lider af de sygdomme, men jeg tror, vi alle kender til følelsen af indre uro og tankemylder, der til sidst både stresser os og får os til at bekymre os om ting, vi alligevel ikke kan gøre noget ved.
Når jeg rammes af den type uro, har jeg fundet frem til flere ting, der virker for mig:
  • Gå lange ture – gerne med en podcast i ørerne, så tankerne tvinges væk fra hverdagens tankemylder.
  • Yoga – særligt restorativ yoga og yinyoga hjælper mig til at at finde ro og balance.
  • Havbade – både sommer og vinter. Det kølige vand bringer mig altid ud af hovedet og ned i min krop og ind i naturen!
  • Og – så søger jeg svar og fordybelse i bøger, der går i dybden med livets mere eksistentielle spørgsmål. Lige nu er jeg dybt optaget af Peter Bastians ”Altid allerede elsket”, som han skrev, da han lå på sit dødsleje. Helt guddommelig fra første ord.
Læs meget mere om den uro og angst, vi alle indimellem møder, i denne uges femina og få flere råd fra både en filosof og en præst. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også