https://imgix.femina.dk/media/article/1741-camilla-kjems.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Penge – en kærlighedshistorie

12. oktober 2017
af Camilla Kjems
Penge er ikke længere noget, der får mig til at ligge søvnløs. For det er mig, der styrer pengene – ikke omvendt.
Indrømmet. Jeg har som mange andre kvinder (og mænd) ikke det nemmeste forhold til penge. Da jeg var gift, lod jeg gladeligt min mand tage hånd om vores økonomi, min pension har jeg ikke haft det store overblik over, og så er jeg ekspert i at shoppe (især nyt tøj), selv om jeg udmærket godt véd, min konto i forvejen står i minus. ”Tsk ... det ordner sig jo!”. Øh nej ... det er så det, det ikke gør. For penge kan ikke plukkes fra træerne, og éns chef synes ikke altid, det er en lige så god idé med lønforhøjelse, som man selv synes.
Derfor besluttede jeg mig efter min skilsmisse for at tage styringen over den dér forbandede økonomi. Jeg gik i gang med at læse bøger, der kunne hjælpe mig med at få et nyt og mere positivt mindset i forhold til penge (især bogen ”Penge – En kærlighedshistorie” af Kate Northrup inspirerede mig), fik sat et møde op med banken og min pensionsrådgiver og fik lavet et godt gammeldags budget. Og så skete det fantastiske: Jeg gik fra at være slave af min økonomi til at være ejer af min økonomi, og jeg fik faktisk også ændret mit grundlæggende følelsesmæssige forhold til penge fra at være noget, der gjorde mig i dårligt humør, til at være noget, jeg syntes var spændende at sætte sig ind i og have kontrol over. Det fik mig til at føle mig stærk og selvstændig og tjekket at have styr på min økonomi.
I dag har jeg stadig gang i min kassekredit sidst på måneden, fordi jeg liiiiiige kom til at shoppe et eller andet, jeg godt kunne have levet foruden (men ikke har LYST til at leve foruden). Men penge er ikke længere noget, der får mig til at ligge søvnløs. For det er mig, der styrer pengene – ikke omvendt. Læs meget mere om, hvorfor vi ofte har så forkvaklet et forhold til penge, i temaet i denne uges femina. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også