camilla kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Mit hjerte græder

1. august 2019
af Camilla Kjems
På Femina har vi gjort det til denne sommers mærkesag at sætte fokus på de unge kvinders trivsel. Lad os blive ved med at kæmpe for gode, rummelige og kærlige vilkår for vores børn og unge.
På 10 år er antallet af unge under 18 år med angst tredoblet. Mit hjerte græder, når jeg læser det, for jeg har mærket på egen krop, hvor helt igennem rædselsfuldt man har det, når man rammes af angst. Det er som et mareridt, man ikke kan vågne fra. En rædselstilstand som ikke engang ens nærmeste kan få en ud af. Men hvad skyldes denne alarmerende stigning i antallet af børn og unge, der rammes af denne lidelse? Præstationskultur, sociale medier og et konstant overload af information, lyder nogle af budene fra psykolog Søren Benedikt Pedersen, der arbejder som leder for behandlingstilbud for børn og unge.
På Femina har vi gjort det til denne sommers mærkesag at sætte fokus på de unge kvinders trivsel og blive klogere på, hvordan vi kan bidrage til, at de får et bedre liv. Vi har fået en nye regering med en ny minister, Pernille Rosenkrantz Theil, der selv som ung var på barikaderne for at få et bedre og mere rummeligt uddannelsessystem. Lad os bede til, at hun nu, hvor hun ikke længere er en ungdommelig rebel, men en voksen magtfuld minister, husker sin ungdommelige indignation og bruger den som drivkraft til for alvor at få ændret på den angstprovokernde præstationskultur. Og lad os blive ved med at kæmpe for gode, rummelige og kærlige vilkår for vores børn og unge. De kan ikke ændre verden alene.
Velkommen til denne uges Femina, der rummer både alvor og æstetik, udsyn og indsigt. Livet er lidt af det hele. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også