Selvudvikling

Chefredaktøren: Man kan godt både interessere sig for boligindretning og verden!

af Camilla Kjems 7. december 2017
Jeg er så TRÆT af, at de såkaldt kvindelige interesser skal nedgøres. For som med ALT andet er der i kvinders liv plads til både-og. Og ikke kun enten-eller.
Hurra. Halleluja. Say no more ... Bare fordi vi kvinder går op i at farvekoordinere væggene og have de rigtige puder, er vi IKKE dumme eller uintelligente. Vi er heller ikke nødvendigvis politiske analfabeter, fordi vi elsker at læse om de nye modetrends, lige såvel som mænd ikke er nogle selvcentrerede ignoranter, fordi de bruger syv timer på golfbanen eller på at nørde fluefiskeri.  
  Jeg er så TRÆT af, at de såkaldt kvindelige interesser skal nedgøres. For som med ALT andet er der i kvinders liv plads til både-og. Og ikke kun enten-eller. Vi kan faktisk godt både være passionerede omkring pyntepuder OG at få løst flygtningekrisen. Men hvorfor er det nu lige, særligt boligindretning fylder så meget hos os kvinder – og i stigende grad også for mænd – i disse tider? ”Vi finder ikke længere mening ved at gå i kirke, vi finder det ved sekulariserede ting, og dér spiller hjemmet en sindssygt stor rolle, fordi det kan fortælle os, hvem vi er. Det er også typisk, at når man har livskriser – f.eks. når børnene flytter hjemmefra eller ved kærlighedskriser – så laver man sit hjem om. Det gør man, fordi hjemmet spejler éns identitet, og man spejler sig i hjemmet”, siger boligforsker Mette Mechlenborg i denne uges femina.   Hjemmet er altså vores mikrokosmos, hvorfra vores verden udgår. Og har vi den trygge base i orden, den trygge havn, hvor vi indimellem kan lægge til land og lade op, får vi også mere energi og overskud til at interessere os for og engagere os i samfundet omkring os. Amen.   Camilla Kjems Chefredaktør [email protected]   FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER