https://imgix.femina.dk/media/article/1740-camilla.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Livet er guld værd

5. oktober 2017
af Camilla Kjems
Livet er en perlerække af små stunder af guld. Glimtvis af lykke, velbehag og smag, vi nogle gange glemmer at værdsætte, fordi tiden går så stærkt.
En hjertelig latter. Et inderligt kys. En dans i regnen. En iskold dukkert. En god veninde. En lang lørdag i sengen. At blive mor ... Livet er en perlerække af små stunder af guld. Glimtvis af lykke, velbehag og smag, vi nogle gange glemmer at værdsætte, fordi tiden går så stærkt. De gode oplevelser drukner ofte i de dårlige. Udfordringerne overskygger hurtigt glæderne, og pludselig glemte vi at glæde os over ... at datteren havde julelys i øjnene over, at pædagogen havde sat hendes hår så fint. At veninden sendte den sødeste sms om, hvor meget du betyder for hende. Og at hver dag byder på endnu en smuk solnedgang, du kan glæde dig over.
Vi mennesker – (og måske i særdeleshed vi kvinder ..?) – er ofte bedre til at finde hullerne i osten end til at spise den og bare NYDE den. Ifølge psykologer er det faktisk sådan, at der i arbejdsrelationer skal tre positive ting til for at opveje én negativ. Og i parforhold skal der hele fem positive ting til for at opveje en enkelt negativ ting. Med andre ord: Det negative fylder ALT for meget i vores liv i forhold til det positive. Og ikke fordi der nødvendigvis ER flere negative ting – men fordi vi tillægger dem større vægt og giver dem mere opmærksomhed. Derfor har vi i årets GULD-nummer valgt at hylde 100 ting i livet, der er guld værd. Fra de helt store eksistentielle oplevelser til hverdagens små glæder.
Har du en person, du gerne vil hylde, og som er guld værd for dig? Så gå ind på feminas Facebook og send hende en hilsen af guld. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også