Selvudvikling

Chefredaktøren: Lad os knække cancer

af Camilla Kjems 19. oktober 2017
I juli måned døde en af mine bedste veninder af brystkræft, 42 år gammel. Jeg er så stolt af at have fået den ære at være Sarahs veninde og værdsatte hvert et minut, vi havde sammen
Mindeord til Sarah, sommeren 2017:   ”Claus’ kone. Valdemars og Arthurs mor. Janes datter. Davids søster. Elskede veninde, Sarah Bruun. Tak for dansen, fortroligheden og grinene. Du var sej og klog og fuld af overskud og omsorg til det sidste. Hvil i fred – vi ses engang på den anden side”   I juli måned døde en af mine bedste veninder af brystkræft, 42 år gammel. Jeg mødte hende i 2001, da hun startede i praktik hos mig inde i Politikens Hus, og siden da delte vi alle vores tanker. Det sjoveste, det hårdeste, det inderste. Sarah var en Pippi, der kunne klare alt. En barsk opvækst, problemer med at få børn på grund af endometriose, og en far, der døde, da hun var helt ung. Samtidig var hun en sprudlende, smuk kvinde, der elskede at male og sy, var fan af Metallica, kørte motorcykel og var en fantastisk og omsorgsfuld mor for sine skønne drenge, som hun efter mange års kamp blev beriget med.  
  Jeg er så stolt af at have fået den ære at være Sarahs veninde og værdsatte hvert et minut, vi havde sammen – særligt de dybe samtaler, vi havde de sidste måneder, hvor hun lå på hospice. Sarahs kræft var aggressiv, og hun var desværre derfor en af dem, behandling ikke kunne redde. Heldigvis er brystkræft i de fleste tilfælde en sygdom, man kan få bugt med, hvis man opdager den i tide. Faktisk siger statistikken, at hele 86 procent af dem, der rammes af brystkræft, er i live efter fem år. Oktober måned sætter hele Danmark traditionen tro fokus på at knække cancer – og det samme gør vi. Derfor kan du på side 62 møde en af de mange ”femårs-overlevere”, Gertrud, og høre, hvad HUN ville ønske, hun havde vidst om kræft – før hun selv fik det.  
  Camilla Kjems Chefredaktør [email protected]   FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER