https://imgix.femina.dk/media/article/1708-camilla-klumme.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Godt nytår – på din måde!

20. december 2017
af Camilla Kjems
Jeg KAN ikke feste på kommando! Og fest – ved jeg nu – er det sidste, der kan dulme min vemodighed, når jeg befinder mig i mine nytårståger.
Nytårsaftener er IKKE min kop te … så er det sagt! Så længe tilbage jeg kan huske, har jeg gruet for nytårsaften. Faktisk kan jeg ikke komme i tanker om én eneste ”traditionel” nytårsaften, jeg har nydt. Hvorfor nu det .., tænker du så. Hvad er der sket, siden du har det sådan? Ingenting.
Mine nytårsaftener har indtil for to år siden været som alle andres: Fejret med venner med lækker mad, serpentiner i stride strømme, høj cigarføring, berusende bobler, skøre hatte og højt humør. Undtagen hos mig. For af en eller anden grund gribes jeg altid af en knugende vemodighed omkring nytår. Og jo mere andre mener, jeg bare skal være glad og feste, des mere ensom føler jeg mig. Jeg KAN ikke feste på kommando! Og fest – ved jeg nu – er det sidste, der kan dulme min vemodighed, når jeg befinder mig i mine nytårståger.
Derfor har jeg de sidste to år tilbragt min nytårsaften alene. Med vinterbadning og midnatsgudstjeneste i Vor Frue Kirke. Med plads til ro, egenomsorg og eftertænksomhed. Som jeg bedst kan lide det. Eller i hvert fald har haft brug for de seneste år for at gøre op med mit lille nytårstraume. I år vover jeg mig atter ud i det ”virkelige” liv den 31. december, dog stadig i mere løse og uformelle rammer: Jeg skal holde nytår med den opgang, jeg bor i. Med plads til, at man kan trække sig tilbage, når man har lyst. Trætte unger kan blive puttet i egen seng, når de løber tør for batteri, og vi har lovet hinanden, at der INGEN forventninger er til højt humør og ligeledes cigarføring. Vi kan komme, som vi er – og bare hygge på det niveau, vi orker lige netop den dag. I like! Om du er til kæmpe fest eller stille egenomsorg og hygge – herfra ønsker jeg dig et dejligt og meningsgivende nytår. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk

FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også