Camilla Kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Generation for mange krav

11. juli 2019
af Camilla Kjems
Selvom vi "gamle", som var unge for mere end 20 år siden kan tænke, at de unge i dag er dybt priviligerede og får verden serveret for deres fødder - så er det ikke lige sådan, at det opleves
De føler sig pressede, forkerte og ensomme. Den unge generation har mange muligheder, men en stor del af dem føler sig alligevel ikke tilpas. De skal præstere i skolen og på sociale medier, have gode venner, en kæreste og et udseende, de selv er tilfredse med. Og selvom vi "gamle", som var unge for mere end 20 år siden (hvor der ofte kun var to valg: Gymnasie eller handelsskole. Sproglig eller matematisk. Humaniora eller naturvidenskab) kan tænke, at de unge i dag er dybt priviligerede og får verden serveret for deres fødder - så er det ikke lige sådan, at det opleves, hvis man spørger de unge selv.
Nogle hårde facts:
  • Fire ud af ti unge kvinder mellem 16 og 24 år svarer, at de har et højt stressniveau.
  • Fra 2006 til 2016 er antallet af børn og unge mellem 0 og 18 år, der har angst eller depression, steget fra 2.354 til 7.189.
  • 12 % af de unge på 19 år føler sig ensomme. For ti år siden var det 7 %.
  • For de 15-årige gælder det, at 9 % er ensomme. Der er sket en stigning fra 2009, hvor andelen var på lige under 5 %.
  • Mellem 2013 og 2019 er andelen af unge kvinder på 19 år, der har haft en spiseforstyrrelse, steget fra 10 % til 15 %.
  • 62 % af unge kvinder i alderen 16-20 år vil gerne tabe sig. Kun 18 % af de unge kvinder kategoriseres som overvægtige.
De næste uger sætter vi her i femina og på femina.dk fokus på de unge – til tider – ulykkelige piger og ikke mindst, hvordan vi kan bidrage Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også