https://imgix.femina.dk/media/article/1708-camilla-klumme.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Fuck fordommene

20. juli 2017
af Camilla Kjems
Hele tiden vurderer vi andre mennesker. Ud fra deres udseende, deres job og deres civile status. Vi danner os forestillinger om hvem de er på det indre ud fra det vi kan se på det ydre

Verden er fuld af fordomme. Det samme er du. Og jeg. Om vi vil indrømme det eller ej. Hele tiden vurderer vi andre mennesker. Ud fra deres udseende, deres job og deres civile status. Vi danner os forestillinger om hvem de er på det indre ud fra det vi kan se på det ydre - og vi føler os i vores gode ret til at fælle dom over dem uden nødvendigvis at have vekslet et eneste ord med dem. Måske er det fordi det giver os en følelse af at være mere "rigtige" når de andre er forkerte?. Måske er det forargelsen og sladderen der giver os et kick? Måske kører vi bare med på fordomsvognen fordi vi ikke har overskud til rent faktisk at tale med vedkommende eller sætte spørgsmålstegn ved vores eget verdenssyn? Uanset hvad tror jeg alle vi genkender den dårlige smag i munden over os selv, når vi har ladet fordommene løbe af med os, for derefter at opdage at det var os selv, der lige var lidt for hurtig på forargelsesaftrækkeren!

Velkommen til et femina, hvor du kan møde Hella Joof, der dette forår røg ind i sit livs værste shitstorm og fik sine udtalelser voldsomt fordrejet. Mød det franske præsidentpar Macron, hvor fru Brigitte er blevet målt og vejet og stemplet som "Menopausal Barbie" på grund af sin modne alder og unge mand, og mød også tre kurvede kvinder i magasinet Q, som er dødtrætte af hele tiden at blive mødte af fordomme - kun på grund af deres krop.

Kunne vi dog bare finde modet og overskuddet til at spørge ind, være nysgerrige og fordomsfri over for de mange måder at se ud på, betragte omverden på og leve livet på, ville både verden være et bedre stedet og debatten langt mere konstruktiv og nuanceret. Amen.

Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk

FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også