camilla kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Forskellighed er kærlighedens flamme

af Camilla Kjems 8. marts 2018
Som køn, som mennesker, som individer er vi forskellige, og det er netop de forskelligheder, der i mine øjne gør livet rigt og kærligheden smuk, og som puster liv i begæret.
Hvem sætter takten i dit parforhold, spørger vi i ugens PERSPEKTIV på side 26. Det gør I forhåbentlig begge to, håber jeg. I sikker enighed om, hvilke dynamikker der er i lige præcis jeres parforhold, hvad I hver især er gode til og kan lide at lave, og hvilke roller I har det bedst med at indtage. For et parforhold er og bliver en relation, hvor man relativt hurtigt indtager nogle roller hver især. Og i mine øjne er en af de største misforståelser i ligestillingens navn, at vi skal GØRE lige meget og VÆRE lige meget. På ALLE områder. Ligestilling betyder, at vi er lige meget værd, samt at vi skal have lige rettigheder, ikke at vi skal være ens.  
  Som køn, som mennesker, som individer er vi forskellige, og det er netop de forskelligheder, der i mine øjne gør livet rigt og kærligheden smuk, og som puster liv i begæret. Udligner vi vores forskelle, slår vi dynamikken ihjel og ender med at gå i stå – både som individer og som par. I nogle parforhold er det manden, der laver al maden, og kvinden, der banker søm i væggen. I andre er det manden, der tjener pengene, og kvinden, der holder styr på hjemmet og børnenes hverdag og fritidsaktiviteter. Men hvordan de end vælger at fordele rollerne og pligterne, har de begge bukserne på. I mine forhold har det stort set altid været mig, der har tjent flest penge. Til gengæld trives jeg på det private plan bedst ved at have en stærk mand, der kan tage styringen, så jeg kan slappe af og lade mig føre. Intet er rigtigt, intet forkert – så længe begge parter trives med det.  
  Velkommen til denne uges femina, hvor du ud over temaet om parforhold også kan læse det hjerteskærende interview med sangerinden Kira Skov, der for et år siden pludseligt mistede sin mand, Nicolai, der døde som 39-årig. For hvordan tackler man sådan et chok og den efterfølgende følelse af ensomhed og hjemløs kærlighed?   Store spørgsmål og kloge, eftertænksomme, sårbare svar.   Camilla Kjems Chefredaktør [email protected]   FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER