camilla kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Er din kropskonto i underskud?

27. september 2018
af Camilla Kjems
Jeg er rigtig god til at yde og nyde, men alt for dårlig til at fylde min krop op med hvile og næring. Jeg elsker søde sager, en kold øl, og – måske værst af alt – bryder jeg mig seriøst ikke om at få pulsen op.
Som de fleste andre kvinder elsker jeg tests. Så da jeg så, vi i denne uges femina har uddrag af Anna Bogdanovas sundhedstest fra hendes nye bog ”Smertefri”, kastede jeg mig straks over den. Jeg kender mig selv godt nok (og er ærlig nok over for selv) til at vide, at jeg nok ikke ville score topkarakter. For det er ikke bare min pressede kalender, der gør, at jeg ikke får motion nok. Derudover elsker jeg søde sager, en kold øl, og – måske værst af alt – bryder jeg mig seriøst ikke om at få pulsen op. Jeg synes faktisk, det er ubehageligt, og hader at svede.
Så jeg var ikke overrasket, da jeg fandt ud af, at jeg havnede i en af de kategorier, hvor hovedbudskabet var, at jeg var i den fase, hvor ”min kropskontos saldo er tæt på nul”, og jeg ”overtrækker den ofte”. For ja, jeg er rigtig god til at yde og nyde, men alt for dårlig til at fylde min krop op med hvile og næring. Sådan tror jeg, det er for mange af os. Og egentlig har jeg ikke super dårlig samvittighed over det, for grundlæggende set véd jeg, jeg lever o.k. sundt – og hey: Vi har jo altså også en dagligdag, der skal hænge sammen. Alligevel har jeg den seneste tid følt en inderlig trang – ja, nærmest et kald – til at passe bedre på mig selv. Være mere i kontakt med naturen. Have mere tid til hvile og fordybelse. Og føle mig friskere og mere i balance. Jeg er ikke 30 år længere, men 44. Jeg har allerede mistet en veninde, der sidste år døde af brystkræft – og er dermed blevet meget mere bevidst om at værdsætte livet. Og ikke mindst den krop, der skal bære mig igennem det. Velkommen til denne uges femina med inspiration til både krop og ånd. Sundhed og nydelse. (PS: Nu vil jeg gå hen og træne ...).
https://imgix.femina.dk/camilla-kjems-body.jpg
Hver 9. danske kvinde bliver ramt af brystkræft. femina støtter brysterne – køb årets T-shirt eller armbånd på StøtBrysterne.dk Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk

FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også