Selvudvikling
8. august 2019Chefredaktøren: Behøver vi frygte for fremtiden?
Nogle af de mest markante forskere, mener at vi godt kan skrue ned for tidens herskende sortsyn. Ifølge dem står det faktisk langt bedre til end vi går og tror.
Af: af Camilla Kjems
Vi voksne kan også være bange. Og det ikke kun i 70'erne under den kolde krig, men også i dag, hvor polerne smelter, hvaler bliver fundet døde kvalt indefra af plastic og robotterne kommer. Men har vi egentlig reel grund til at være så bange, som vi er?
Meningerne er mange, men nogle af de mest markante forskere (blandt andet den netop afdøde svenske statistiker og professor i international sundhed Hans Rosling), mener at vi godt kan skrue ned for tidens herskende sortsyn. Ifølge ham står det faktisk langt bedre til end vi går og tror. Så hvad skal vi dog tro på? Ikke nemt at finde hoved og hale i ... Derfor har vi i denne uges Femina interviewet biolog, cand.scient.pol og fremtidsforsker, Anne Skare om, hvordan hun ser verden lige nu. Og overraskende nok er også hun optimistisk: "Alt bliver godt de næste 10 år," siger hun. "I dag har vi alle redskaberne til at løse problemerne, vi skal bare gå i gang og lade være med at sidde og grave rundt i, hvem der har skylden for hvad." Læs med i ugens femina og bliv glad og fortrøstningsfuld. Som en lille teaser kan jeg afsløre, at Anne Skare tror på følgende i forhold til fremtiden: Alle kroppe er smukke. Søvn er det nye fitness.
Jo mere tech, verden bliver, des mere får vi brug for "high touch", som er at kunne være sammen med andre, at være skrøbelig, sårbar, få naturoplevelser, læse bøger, fordybe sig. Efter den industrielle revolution kommer den spirituelle. Fordi vi bliver løftet op på et niveau, hvor vi bliver frisat til at turde stille os selv de spørgsmål. Jeg kan lide det. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER