Charlotte Bircow fortæller om at begynde på et nyt kapitel
Selvudvikling

Charlotte Bircow: Nu bliver det sjovt

27. februar 2017
af Rikke Hast
foto: Heidi Maxmiling, makeup: Ulla Glud
55-årige Charlotte Bircow Næss-Schmidt har solgt sit hus, og den yngste står og vipper på kanten af reden. Forude venter et nyt kapitel, og Charlotte glæder sig vildt, for hun har en klar fornemmelse af, at nu bliver det sjovt..!

Hjemme hos Charlotte Bircow Næss-Scmidt i huset i Charlottenlund, er hun i gang med at sortere og rydde op. Huset er nemlig solgt, fordi det er blevet for stort, nu hvor sønnen Alexander er ved at finde en lejlighed og flytte hjemmefra. Der er lidt kaotisk hjemme, erkender hun, for hendes datter og svigersøn bor der også lige nu, fordi de venter på at kunne overtage en ny lejlighed.

Charlotte og hendes tre nu voksne børn har boet der i tretten år, men Charlotte føler ikke noget vemod over snart at skulle forlade det for at pakke sine ting ud i en lejet lejlighed ikke langt derfra. Her vil hun lige få ro på, før hun beslutter, hvor hun skal bo forhåbentligt i de næste mange år.

– Jeg har det som om, at jeg har et stort stykke hvidt papir foran mig. Det er tomt bortset fra navnene på mine børn. De har altid været min førsteprioritet. Men nu er de voksne, og er stort set fløjet fra reden. De er godt på vej alle tre, de er seje og skønne og mega-selvstændige. Så nu har jeg de næste 50 år af mit liv – alt efter hvor gammel jeg nu bliver – til at fylde alt muligt spændende i mit liv. Og jeg er ikke bange for det ukendte - for de alle de nye begyndelser derude. Tværtimod. Jeg synes, det er så spændende, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med næste kapitel. Jeg er spirituelt anlagt, og jeg kan mærke, at det næste jeg er på vej udi, det bliver sjovt.

– Jeg har ikke længere brug for at skulle præstere, eller behov for at bevise noget, hverken overfor omverdenen eller mig selv for den sags skyld. Jeg er i balance – på toppen af mit indre univers. Jeg har det så godt, at det føles som om, at jeg svæver på en lyserød sky – og det endda uden at være forelsket.

Charlotte Bircow: Drop den bagage

Lige nu er Charlotte single. – Så længe det varer, tilføjer hun med et glimt i de brune øjne.

– Lad os nu se, man ved jo aldrig. Jeg tror stadig, at jeg kommer til at finde en, som jeg vil leve resten af mit liv med og have det sjovt sammen med. Kærligheden skal man møde med en total åbenhed – uden alle de her forbehold. Hvis man møder en, hvor der er vældig god kemi, skal man da bare kaste sig ud i det. Man skal ikke tage al sin gamle bagage med. Det ville da være synd. Jeg har ikke nogen type som sådan, men det skal være en moden mand, jeg er ikke til yngre mænd. Min svigersøn er 32 år, så den mand jeg skal have, må da godt lige være lidt ældre, ikke.

Charlotte er en driftig iværksættersjæl. Hun har solgt over 1,5 million motionsvideoer, ejet motionscentre, coachet om motion og ernæring, udviklet en linje af økologiske fødevarer, skrevet bøger, holdt foredrag og meget mere. Senest har hun udviklet en serie af præstationsfremmende sportscremer og en matchende serie af solcremer. Og uanset, hvad hun har kastet sig over, så synes det som om, at fællesnævneren altid har været: Det sunde liv.

En række af valg

Ideen til creme-serien fik Charlotte efter sin kræftsygdom, som hun fik kostateret i 2011, men som hun heldigvis er ovre nu, selvom hun stadig går til kontrol.

– Vi optager meget igennem vores hud, og jeg begyndte at tænke meget over, hvad det egentlig er, vi smører os ind i. Jeg fik det her behov for cremer, som passede til det at dyrke motion og som var uden parabener og parfume.

Igen tog Charlotte udgangspunkt i sig selv, de behov, hun havde, og hvordan hun skulle få dem dækket. I dag kan hendes produkter bl.a. købes i Matas, og snart lancerer hun også en solserie.

– Der er ikke noget, som kommer af sig selv. Det lykkedes ikke, hvis man ikke selv tror på det, og hvis man ikke selv spytter i næverne 24 – 7. Og jeg er ikke kommet sovende til noget som helst. Heller ikke til min creme-serie. Det er vitterligt hårdt arbejde. Jeg er da heller ikke der, hvor jeg gerne vil være endnu. Men jeg forsætter. Hele vejen ud i den store verden. Og det gør jeg, fordi jeg har valgt ikke konstant at spekulere over alt det, der kan gå galt. Man er ikke per definition et positivt indstillet menneske eller et succesfuldt menneske. Det er noget man når til igennem en bevidst række af valg.

Læs også