https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/kraeftprim.jpg
Selvudvikling

Cancer: Det går dine støttekroner til!

7. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
34,6 millioner danske kroner. Så mange penge samlede vi ind til landsindsamlingen, og de skal bruges på forskning, forebyggelse og patientstøtte.

28.000 frivillige indsamlere brugte tre timer af deres liv, gik 250 millioner skridt og samlede ind i den gode sags tjeneste. Aldrig før er der samlet så mange penge ind, og de skal sikre, at så mange som muligt overlever kræftsygdomme, og at både de og de pårørende har de allerbedste betingelser for det gode liv under og efter sygdom.

Kræftens Bekæmpelse topper
Derfor skal der forskes. Ikke for alle pengene, men for mange af dem. Og det er de gode til i Kræftens Bekæmpelse, hvis forskning anses for at være i den absolutte verdenselite.

Det internationale "Scimago Institutions Rankings", som hvert år kårer de bedste forskningsinstitutioner i verden, placerede i 2013 Kræftens Bekæmpelse som en suveræn nr. 1 i Danmark og Norden, som nr. 40 i Europa og nr. 68 på verdensplan ud af ca. 3.500 forskningsinstitutioner.

Forebyggelse, forebyggelse, forebyggelse
Med den viden om kræft, man har i dag, er det muligt at undgå en tredjedel af alle nye kræfttilfælde og op til halvdelen af alle nye tilfælde af sygdommen, og Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at al den viden om forebyggelse omsættes til forbedringer, der kan mærkes.

Støtte til patienten - og de pårørende
Patientstøtte og Lokal Indsats er rådgivning til de kræftsyge og til deres familier. Over alt i landet har Kræftens Bekæmpelse rådgivninger, der er lige til at komme i kontakt med. De fleste steder behøver man ikke bestille tid i forvejen og kan bare gå direkte ind fra gaden og få hjælp og større. Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft. Med de 34, 6 millioner kroner er vi et lille skridt videre i kampen mod cancer.

Læs også