https://imgix.femina.dk/media/8aa7c1ab36814362b96bd1f9f88d0d76.jpg
Selvudvikling

"Bonusforældre - muligheder og faldgruber"

18. marts 2010
af Puk Degnegaard
Jesper Juul har begået endnu en bog – denne gang om de komplicerede sammenbragte familier, som der skabes flere og flere af

Bogen har bestemt været savnet, og Jesper Juul formår på overskuelig vis at fortælle helt konkret, hvad der kan være gode retningslinjer, når man er i gang med at skabe en ny familie. F.eks. skriver han om den nye voksne, der kommer ind i familien, "Gør det du tror på og kan stå inde for uden at forlange, at din partner skal gøre det samme - også i forhold til hans eller hendes børn. Det er betydeligt mere konstruktivt for hele familien end evindelige diskussioner om børneopdragelse."

Jesper Juul har i vanlig stil barnet i centrum, og formår også at bidrage med mange fine og gode betragtninger, der kan hjælpe den nye bonusforælder til at stå fast på sit uden at skulle gå på æggeskaller omkring partnerens børn. For Jesper Juul ved nemlig, at vi kan ikke snyde børn. De vil have en ægte relation, ikke noget vi lader som om.

Jesper Juul bidrager med mange helt konkret ting, der kan siges og gøres for at skabe meningsfulde relationer til børnene. Og han beroliger også mange af os ved at sige, at et gensidigt kærlighedsforhold tager fem år at opbygge - hvis det overhovedet sker.

En god, konkret og meget ærlig og respektfuld bog.

Bonusforældre

Puk Degnegaard, coach med speciale i sammenbragte familier
www.get-real.dk

Læs også