https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juli/feng-shuiprim.jpg
Selvudvikling

Bliver klogere på Feng Shui!

10. juli 2013
af Kamille Sommer
Foto: All Over
Der skal du sove, der skal stå en plante, og dér må for guds skyld ikke stå en. Det er ikke svært at blive Feng Shui-forvirret, når selv eksperterne er uenige. Ostrogen.dk’s egen Feng Shui-ekspert Kamille Sommer har ét godt råd: prøv dig frem!

Da jeg i sin tid fandt interesse for Feng Shui lånte jeg et hav af bøger på biblioteket og investerede siden hen i dem, jeg fandt mest interessante. Dog stødte jeg jævnligt på bøger, der modsagde hinanden. De handlede alle om Feng Shui, så det undrede mig, at de kunne være så forskellige.

Forvirring med Feng Shui
Forskellighederne kunne være temmelig store og både handle om, hvordan man indtegnede baguaen (som er en slags model, du kan 'lægge ned' over din bolig, red.) på sin grundplan. Nogen sagde, det skulle være efter, hvor hoveddøren lå, og andre efter kompasretningerne.
Sådan var det også med farver og panter. Nogen mente, at der hørte bestemte farver til ét rum, selvom andre bøger sagde noget andet, og ét sted mente, at planter i soveværelset var et no-go, andre at det måtte man gerne.


Feng Shui betyder direkte oversat - vind og vand.
Vind står for retning, vand for velstand.

Feng Shui er en kinesisk astrologisk livsopfattelse og stammer fra Kina for ca. 4000 år siden.

Feng Shui er en måde at indrette vores hjem på, men det er også en måde at lære om sammenhæn-gen mellem det indre og det ydre.

Feng Shui handler om indre som ydre værdier og energier. Troen på, at alt hvad der omgiver os påvirker os. Alt er en energi der påvirker vores fysiske, mentale og åndelige velbefindende.

Kilde: www.fengshui.dk

Forsøg med Feng Shui
Jeg var et stort spørgsmålstegn til sidst. For hvordan skulle jeg finde hoved og hale, i hvad der var rigtigt, og hvad der var forkert? Hvad må man, og hvad må man ikke?
Fordi min interesse var så stor, valgte jeg at investere i en uddannelse til Feng Shui-konsulent, og det viste sig at være en rigtig god investering for mig. Og jeg fandt ud af, at man må prøve sig frem.

Feng Shui på mange måder
For Feng Shui findes i hundredevis af versioner. Der er ingen, der er mere rigtige end de andre. Kompasmetoden er ikke mere rigtig end hoveddørsmetoden, hvis du bedst kan lide hoveddørsmetoden. Det vigtigste er, at du lytter til din indre stemme og finder den retning og den Feng Shui-konsulent, du finder mest kompetent, for det vil være det rigtige for dig.
Og om du skal have planter i dit soveværelse, er op til dig selv. Jeg har hørt Feng Shui eksperter argumentere for begge dele, så mærk efter, hvad der er rigtigt for dig, og prøv dig frem.


... er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder pro-fessionelt med oprydning som sin niche.

Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Læs også