https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/august/langerprim.jpg
Selvudvikling

Blæret Mads Langer-ballet

27. august 2014
af Lizl Rand
Foto: PR
Musikken, sangen, danserne, koreografien, kostumerne, stemningen … er fantastisk. Derfor 6 flotte stjerner til Sommerballetten Gravity på Bellevue med supertalentet Mads Langer i den altdominerende hovedrolle.

Vi er ikke nået mange minutter ind i Sommerballetten på Bellevue Teatret, før vi erfarer, at vi er vidner til noget helt specielt. Nærmest lammet sidder vi og bliver overvældet af hvad, vi hører og ser. Hvad vi fornemmer og mærker fra scenen.

Dette års Sommerballet er et unikt partnerskab mellem Alexander Kølpin og Mads Langer. Mads Langer fortolker sin musik og sine tekster live på scenen, i samspil med seks af Danmarks bedste dansere. Dans, musik, tekst og billeder samles i en koreograferet koncert, hvor lyden, danserne, rollerne og bevægelserne forenes gennem sangenes personlige indhold om relationer, indre stemmer, kroppen og kærlighedens vilje.

Iklædt spanske sorte hatte og lange kapper står, går og danser Mads Langer. Det er så enkelt, så rent, så storslået, så effektfuldt, at vi må kigge på hinanden og nikke anerkendende mod scenen.

Gravity

Instruktion & Idé: Alexander Kølpin

Musik: Mads Langer m.fl.

Koreografi: Anja Gaardbo

Dansere: Stephanie Nguyen, Raphaël Eder Kastling, Tobias Ellehammer, Gabriela Olmedo, Femke Mølbach Slot, Nicco Graulund-Jørgensen

Sommerballet 2014 - Gravity
26/08/2014 - 02/09/2014

Bellevue Teatret
Strandvejen 451
2930 Klampenborg


Det er en total blæret Mads Langer, der viser, at han er helt unik, og at talent kan komme i den reneste form gennem en spinkel mandekrop. Et scoop af den kunstneriske leder Alexander Kølpin og en megafed ide at bygge en dansende fortolkning op omkring Mads Langers musik.

Som Kølpin selv skriver i programmet, har motivationen og drivkraften bag Sommerballetten i nu 24 år været at undersøge og afprøve nye kunstneriske udtryk gennem nye og anderledes kreative arbejdsrelationer. Og det må man sige, at han år efter år formår.

Egentlig er det helt utroligt, at det kan lade sig gøre at skabe noget større end sidste års "Dorian Grays billede" og "Elefantmanden" hvor selvsamme Kølpin rørte mig til tårer … Med "Gravity" formår han og hans folk at skabe en hybrid, hvor danserne og Mads i fællesskab skaber en tredje dimension i en koreograferet koncert.

Danserne tager pusten fra os og forfører med personlighed og smukke kroppe. De er så lækre at se på, koreografien så forførende og stemningen så tilpas mørk med en fin melankoli uden at blive for dyster, at det eneste dårlige at sige om oplevelsen er, at den slutter.
Efter forestillingen må vi sidde lidt i bilen og tage os sammen for at køre hjem.

Sjældent har vi oplevet noget så givende. Unikt og fuldkommen mageløst! Genialt er det ord, der bedst beskriver den time og 45 minutter vi fik i mørket med Mads Langer, hans stemme, hans musik og seks dansere, der løftede og understøttede den utrolige sanger de steder, hvor det gav mening.

Tak for den oplevelse. Den kan vi leve længe på - og det bliver vi også nødt til. For forestillingen er næsten udsolgt, og der er derfor sat ekstra visninger op hver aften. Skynd dig.

Læs også