https://imgix.femina.dk/media/article/bridge_-_00808a_wedell-wedellsborg.jpg
Selvudvikling

Birgit Wedell-Wedellsborg: Vi er her for at have det sjovt

28. maj 2016
af Britta Bjerre
foto: Jeppe Michael Jensen
Baronesse Birgit Wedell-Wedellsborg var også at finde blandt deltagerne i lørdagens bridgeturnering. Og hun er en spiller, der hylder princippet om at være med mest for sjov.

Baronesse Birgit Wedel-Wedellsborg sad også i atriet og spillede med lørdag ved det store bridge-event, Prins Henriks Grand Prix, som SØNDAG og Danmarks Bridgeforbund stod for i fællesskab. Og hun havde sin mand, baron Frederik Wedell-Wedellsborg, med sig ved sin side som makker.

Baronessen fortalte i en kaffepause således her om glæder og udfordringer ved spillet og om at deltage i et arrangement som Prins Henriks Grand Prix.
- Vi er her først og fremmest for at hygge os. Vi fik nogle virkelig skrappe modstandere. Men humøret er højt alligevel. Og det er det, fordi vi netop siger til os selv, at vi er her for at hygge os og for at have det sjovt.
- Man bliver grebet af det, ja. Det gør jeg bestemt også. Men der er nok også spillere, der ikke tager helt så let på spillet, som vi gør. Men sådan er det virkelig for os: Vi spiller kun med, fordi det morer os meget at spille. Og for hyggens skyld. Og så fordi vi har så meget glæde ud af at spille.

At falde i søvn

Bortset fra de spillere, der deltog i dagens to intro-kurser, havde de fleste af deltagerne i turneringen spillet bridge i mange år. Det gælder også Birgit Wedell-Wedellsborg og hendes mand.
- Vi har spillet bridge, fra vi var ganske unge. Jeg begyndte, da jeg var omkring 20, og min mand har spillet, siden han var 8-9 år gammel.

- Der var en periode, hvor vi ikke spillede helt så meget. På det tidspunkt havde vi små børn, og der var meget at se til. Men jeg kan da huske, at jeg nu alligevel prøvede at spille lidt, og jeg har præsteret at falde i søvn hen over spillebordet. Ikke fordi spillet kedede mig, men jeg var bare så træt.

- Nu har jeg den glæde, at flere af vores børn spiller bridge og har det lige så morsomt med det, som vi altid selv har haft det - og stadig har.

Man får sludret alligevel...

Baronessen udtrykker det, som også flere andre af turneringens kendte bridge-spillere gav udtryk for, når hun forklarer videre:

- At spille bridge er også en morsom og hyggelig måde at møde hinanden på og at se sine venner på. Der er jo også grænser for, når man har gæster, hvor meget man har lyst til at blive ved med at snakke om, hvad man lavede sidste lørdag. Det er sjovt at have noget at være fælles om. Og samtidig får man sludret alligevel.

Selv om det altså ikke er konkurrencen i spillet, der driver hende til spillebordet, så siger hun alligevel:

- Selvfølgelig betyder det også noget, at der er lidt konkurrence med i det. Det må jeg indrømme. Men det betyder næsten mere for mig, at man føler, at man bliver bedre hele tiden. Det er også med til at gøre bridge til at sjovt og spændende spil.

Også Tarok…

Bridge er ikke det eneste spil, der bliver spillet, når Wedell-Wedellsborg-parret mødes med deres spillevenner, hvortil prins Henrik hører.
- Vi spiller også Tarok, fortæller hun, - og det har vi gjort i nogle år efterhånden. Vi er kommet til at spille Tarok på initiativ af prins Henrik, der kender spillet fra Frankrig, hvor det stammer fra.
- Det er et kortspil ligesom bridge, men med lidt flere kort. Men det er ligesom bridge et morsomt spil at mødes omkring.

At tabe og vinde…

Tab og vind med samme sind er et motto, som Birgit Wedell-Wedellsborg gerne vil tilslutte sig.

- Sådan er det. Nogle gange vinder man, og nogle gange bliver man sidst. Det er sjovt at spille uanset hvad. Selvfølgelig er det sjovest, når man vinder. Men det ville heller ikke være sjovt, hvis man sad og vandt hver eneste gang, vel? Det tror jeg ikke. Vinderheldet skal helst skifte lidt. Synes jeg.

Læs også