https://imgix.femina.dk/media/ed8873b9aa994fdd89a67163bed64af9.jpg
Selvudvikling

Bettina Aller på jordomrejse med mand og fire børn

1. juni 2012
af Britta Bjerre
foto: Marianne Leth
Eventyreren og bladdirektøren Bettina Aller når at fylde 50, før hun sætter kurs mod de store verdenshave. I et år skal familien sejle jorden rundt og med i lastrummet er der 1000 bleer

Der er mange at sige "på gensyn" til, når Bettina Aller til august stikker til havs på en jordomrejse, som familien har sat et år af til.

Nogle af dem, Bettina Aller, der fylder 50 år den 23. juni, helt sikkert kommer til at savne, er veninderne. De der tætte veninder, som hun helt fast tager til Sydfrankrig sammen med én gang om året for at "gå i champagne-dialyse", som de siger.

- Vi har det simpelthen så sjovt, når vi er sammen dernede, fortæller Bettina Aller.

- Og ja, vi drikker en hel del champagne, deraf ordet: champagnedialyse. Og vi siger til hinanden, at det kun er sundt sådan én gang om året at få renset nyre og lever og det hele ud med bobler. Vi har fundet en god champagne til seks euro per flaske, og den putter vi lidt orangejuice eller creme cassis i og fylder op med isterninger. Og så har vi en fest og griner og leger gæt og grimasser og Bezzerwizzer og snyder, så vandet driver, siger Bettina Aller.

Vil du også ud og opleve verden, kan du finde en masse inspiration på SØNDAGs hjemmeside. Læs blandt andet rejseguiden til fortryllende Thailand.

Bettina Aller: Ikke til pigefnidder

Man kunne måske tro, at en sej eventyrer, der har klaret de barskeste ture til Nordpolen og turdet lidt af hvert, var en drengepige indeni, som havde det bedst i maskulint selskab og slet ikke havde sans for pigefnidder. Men sådan er det ikke med Bettina Aller.

- Veninder betyder rigtigt meget for mig, men mine veninder er absolut ikke til pigefnidder. Vi er en flok, der griner og hygger os, når vi tager af sted sammen. Og efter sådan en weekend med veninderne kommer man hjem og er fuldstændig ladt op, siger Bettina Aller fortsat.

Man behøver ikke rejse uden for Danmarks grænser for at holde ferie. Her kan du finde en rejseguide til ferie på Samsø.

Jorden rundt

Når Bettina Aller til august siger på gensyn og sammen med sin franske mand, fotografen Jean-Gabriel Leynaud, stævner ud og begynder deres jordomsejling, har de både deres to tvillingedrenge, Marco og Louis, og hendes to teenagebørn, Christopher og Emily, med.

Bettina Aller fik ideen til turen for fem år siden. Da vidste hun, at hvis hun nogensinde skulle få mulighed for at have alle sine børn med på en lang rejse, skulle det være, når hendes ældste gik ud af gymnasiet, og hendes næstældste var færdig med folkeskolen. Og det hed altså 2012. Dengang vidste hun bare ikke, at hun i 2012 også ville være mor til et tvillingepar på bare halvandet år.

Men Bettina Aller tager enhver udfordring i stiv arm. Også denne gang. Så i lastrummet er der også lige blevet plads til 1000 bleer.

Læs også