Selvudvikling

Bakkesangerinden der finder sig i meget...

af Britta Bjerre 15. juni 2012
foto: Marianne Leth og All Over Press
...men hvis hun bliver generet og ramt lige i hjertet af spidse bemærkninger eller en grov behandling, glemmer hun det aldrig

I denne uges SØNDAG kan du læse hele det store portræt af bakkesangerinden Dot Wessman, der fortæller om sit forhold til politikeren Morten Messerschmidt.

Når Danmarks kendteste syngepige og indehaver af Bakkens Hvile, 54-årige Dot Wessman, står på scenen, er tonen bramfri og direkte, og sådan skal det også være.

Men da hun for fem år siden blev kæreste med den 31-årige politiker Morten Messerschmidt, blev tonen visse steder fra så voldsom, at hun "blev ramt lige i hjertet", og det kostede også venskaber.

- Det, der slog hårdest, og som jeg har haft sværest ved at forstå, det er, at før i tiden syntes alle, at jeg var tjekket og cool, og mig kunne man godt omgås. Men lige pludselig, fordi jeg mødte Morten, kunne man ingenting med mig. Jeg forstår stadig ikke, at jeg skulle smides sådan på porten på grund af Morten, før folk overhovedet lærte ham at kende.

Hvorfor tænkte de ikke: Når Dot, som vi godt kan lide, forelsker sig, må det være fordi, der er kvaliteter i det menneske? Jeg går jo ikke hen og forelsker mig i én, der er nazist eller noget, der bare ligner. Det ville min psyke slet ikke kunne klare. Det svigt, jeg oplevede dér, det kom virkelig bag på mig. Og det undrer mig stadig, siger hun og fortsætter:

- Om det har kostet venskaber? Ja, det kan du tro, det har.

Men kærligheden, den holder endnu.

Og det samme gør den frimodige syngepige-tradition på Bakkens Hvile, der i øvrigt kan fejre 135 års jubilæum i år.